Online platform voor zwangeren Krachtig Bevallen gestart in coronatijd (persbericht)

Verpleegkundige Francisca Falkena-Yntema, werkzaam op de verloskamers en de kraamafdeling van het Antonius Ziekenhuis in Sneek, is deze maand gestart met haar bedrijf Krachtig Bevallen. Zwangere vrouwen en partners kunnen op het online platform van Krachtig Bevallen zich volledig online voorbereiden op hun bevalling.

Momenteel zijn het moeilijke tijden voor de zorg, er zijn langere wachttijden voor onderzoeken, behandelingen of zelfs operaties. Dit vergt veel geduld en aanpassingsvermogen van zowel zorgverleners als van patiënten. Toch is er ook zorg wat acuut is en niet kan wachten. Uiteraard is een bevalling meestal geen ernstige zorg, toch valt dit onder spoedeisende hulp. Een ongeboren baby houdt immers geen rekening met corona en de gedeeltelijk lockdowns zorgen zelfs voor een aankomende babyboom. Gelukkig zijn de ziekenhuizen hierop voorbereid en er op ingericht om de bevalling, ook in coronatijd, zo “normaal” mogelijk te laten verlopen.

Voor zwangere vrouwen en partners die een kindje verwachten zijn het zo ook bijzondere tijden. De anderhalve meter maatschappij heeft vaak invloed op de beleving van de zwangerschap, de voorbereiding op de bevalling en de kraamtijd. Fysieke zwangerschapscursussen zijn momenteel vaak niet mogelijk en contact zoeken met anderen wordt ook beperkt en vermeden.

Een goede voorbereiding en een positieve mindset is dé sleutel naar een mooie en unieke bevallingservaring

‘In mijn ervaring heeft de voorbereiding op de bevalling een belangrijke invloed op de beleving en zelfs op het verloop van een bevalling. Mijn idee om een volledige online cursus te ontwikkelen ter voorbereiding op de bevalling bestond al langer, maar is nu in deze periode in een stroomversnelling gekomen. Met een online cursus kan iedere zwangere vrouw samen met haar partner zich voorbereiden waar en wanneer ze dat wil. Een goede voorbereiding en een positieve mindset is dé sleutel naar een mooie en unieke bevallingservaring, dat is mijn visie’, aldus Francisca Falkena van het nieuwe bedrijf Krachtig Bevallen.

Het online platform bevat, naast een complete cursus, ook een community waar zwangere vrouwen elkaar kunnen ontmoeten en vragen kunnen stellen. Maandelijks organiseert Francisca Falkena een online vragensessie onder haar leden om persoonlijke vragen te beantwoorden. Op de website van Krachtig Bevallen zijn gratis e-books te downloaden met tips voor de bevalling en zijn podcasts te vinden. De eerste podcast is met Gynaecoloog Nynke Gorter van het Antonius Ziekenhuis in Sneek. In deze podcast wordt gesproken over zwangerschap en bevallen, maar er wordt ook stilgestaan bij het voorbereiden en bevallen in coronatijd.

‘Een zwangerschap en bevalling is een geweldige en unieke gebeurtenis, hierin gun ik iedereen een positieve ervaring! Met Krachtig Bevallen is het mijn missie om zo veel mogelijk zwangere vrouwen en partners optimaal voor te bereiden, zodat zij krachtig voor hun bevalling staan. Oók in deze periode!’