Podcast #1

Gynaecoloog Nienke Gorter

In deze aflevering horen we gynaecoloog Nienke Gorter over voorbereiden op de bevalling. Maar hoe doe je dat in deze coronatijd? En wat voor invloed heeft corona op de zwangerschap en de bevalling? Kan je baby ook corona krijgen? Op al deze vragen geeft Dr. Gorter antwoord. Deze podcast is vooral bedoelt om je gerust te stellen over bevallen tijdens deze coronatijd en je informatie te geven over een goede voorbereiding met de juiste mindset. Zeer actueel, positief, en motiverend!

Podcast #2

Kinderarts Barbara Werrij

In deze podcast interview ik Barbara Werrij, als kinderarts weet Dr. Werrij alles over de zorg rondom een pasgeborenen baby. Er komen vragen aan bod als: Wanneer komt een kinderarts in actie bij een pasgeboren baby? Wat zijn de eerste controles? Wat is normaal of afwijkend “gedrag” van een pasgeboren baby? Ook legt ze uit waarom het eerste uur zo belangrijk is na de geboorte en of je pasgeboren baby ook Corona kan krijgen. Luister voor dit en meer naar dit open en persoonlijke gesprek met Dr. Werrij.

Podcast #3

Verloskundige Welmoed Hemeltjen

Verloskundige Welmoed Hemeltjen spreekt met passie over haar beroep. Ze is verloskundige geworden voor de persoonlijke begeleiding die ze aan zwangere en barende vrouwen kan geven. In deze podcast verteld ze ook over haar eigen bevallingen. Ze verteld dat ze zelf alsnog verrast werd door de kracht van het lichaam en de geboorte van een kind. Elke bevalling is uniek en je kunt nooit voorspellen hoe het precies gaat verlopen, toch kun je er wel degelijk invloed op uitoefenen! Maar hoe dan? Dit legt Welmoed graag aan jullie uit.

Podcast #4

Kraamverzorgster Yvon Huijser

In deze 4de podcast interview ik Yvon Huijser, zij is al meer dan 20 jaar kraamverzorgster. We hebben het over ‘het gouden uur’ naar de geboorte, maar ook over de blauwe en roze kraamwolk die ook wel eens grijs blijkt te zijn. Ze geeft uiteraard ook handige tips voor de kraamtijd.

Podcast #5

Klinische verloskundige Erjen Drost

In gesprek met ziekenhuisverloskundige Erjen Drost. Hoe is het om als man te werken in een beroep met (bijna) alleen maar vrouwen? Erjen vertelt vol passie over hoe hij in dit beroep terecht is gekomen. Het heeft er alles mee te maken dat hij als kind te vroeg geboren is. Als verloskundige heeft hij de eerste 5 jaar in een thuispraktijk gewerkt waarna hij de uitdaging zocht om te werken in een klinische ziekenhuis setting. Hij vertelt hoe het is om als man naast de bevalling van zijn vrouw te staan en steekt hierbij alle mannen een hart onder de riem, want hij weet als geen ander hoe het is om er naast te staan.

Podcast #6

Lactatiekundige Agnes Kuijper

Weet jij al wat voor voeding je jouw kindje wil gaan geven? Borstvoeding of flesvoeding? In deze aflevering interview ik Agnes Kuijer, ze is lactatiekunde en werkt als kinderverpleegkundige op de couveuse afdeling. Agnes weet alles over borstvoeding.

Super interessante podcast, waarin je veel leer over borstvoeding.

Podcast #7

NLP trainer Robin Stevens

Bevallen is mindset. Deze stelling is één van de drijfveren achter mijn missie met Krachtig Bevallen. In deze aflevering mag ik Robin Stevens, één van de bekendste NLP trainers van Nederland, interviewen. Met al zijn kennis en ervaring op het gebied van mindset geeft hij veel tips hoe je kan omgaan met onzekerheid, het onbekende, angst en loslaten.

Ik wil niet te veel verklappen want dit is een super gaaf interview voor iedereen om zelf te luisteren. Wat ik hier nog aan wil toevoegen is dat Robin, voor de zwangere vrouwen op het platform van Krachtig Bevallen, zijn audiofragementen (de beste NLP technieken) ter beschikking heeft gesteld. Hoe cool is dat?! Én, aan het eind van deze aflevering doet hij nog een hele gave win actie voor de luisteraars van Krachtig Bevallen de podcast.

Veel plezier met luisteren, naar deze aflevering.

Podcast #8

Pedagoog Chaja Asscher

Opvoedadvies van pedagoog Chaja Asscher. Positief leiding nemen als ouders. Hoe doe je dat? Hoe bereidt je je voor als aanstaande ouders op het ouderschap.

In deze aflevering ga ik in gesprek met Chaja Asscher. Zij is pedagoog en heeft een opvoedadvies bureau. Ze vertelt dat alles begint met herkennen van signalen van je kind en veel liefde geven. Je hoeft niet altijd op een lijn te zitten met je partner maar wat is dan wel belangrijk? Hier geeft Chaja adviezen over.

Podcast #9

Verloskundige Gemma Miedema

Het bespreekbaar maken van een baringstrauma met verloskundige Gemma Miedema. Het voorkomen en genezen van baringstrauma’s daar gaan we het in deze podcast over hebben.  Gemma Miedema, verloskundige in de thuispraktijk, ziet zwangeren soms worstelen met onzekere gevoelens en angsten over hun bevalling. In deze podcast willen we jou handvaten geven hier mee om te gaan en je helpen met het herkennen van een trauma. Gemma legt uit dat je relatief eenvoudig wat kunt doen aan een trauma wanneer je die hebt. EMDR is hier een goed voorbeeld van, maar vooral ook door te leren hoe om te gaan met verschillende omstandigheden die zich soms tijdens de bevalling voordoen.

De insteek is niet Falen maar Balen!

Podcast #10

Bekkenfysiotherapeut Karla Folmer

Deze keer te gast is Karla Folmer. Zij is bekkenfysiotherapeut en gaat jullie MEGA waardevolle tips geven die er voor zorgen dat jouw bekken soepel en krachtig blijft tijdens je zwangerschap en bevalling. Ze vertelt waarom rust na je bevalling zo belangrijk is en hoe je het beste je bekken en bekkenbodem weer kunt belasten na je zwangerschap.

Het heeft alles te maken met de belastbaarheid van je lichaam samen met de belasting er op en de balans hiertussen. 9 maanden zwanger, 9 maanden ont-zwangeren.

Podcast #11

Echoscopiste en verloskundige Andrea Michielsen

De 20 weken echo is geen pretecho maar een medische echo. Echoscopiste en verloskundige Andrea Michielsen vertelt over haar vak en ervaringen met het maken van echo’s. Waarom doen we in Nederland een 20 weken echo? Hoe zit het nu met de combinatie test en de NIPT test? En met welke intentie doe je een onderzoek en wat ga je met de uitslag doen? Vraag jezelf dit af voordat je een onderzoek laat doen. Ga uit van het goede en vertrouw op je eigen lichaam!

Podcast #12

Prof. dr. Ank de Jonge

Prof. dr. Ank de Jonge is de eerste verloskundige hoogleraar in Nederland en te gast in de podcast van Krachtig Bevallen. Ze kijkt zowel praktisch, vanuit haar beroep als verloskundige, als wetenschappelijk naar de geboorte zorg in Nederland en wereldwijd. Prof dr. de Jonge is, naast erkend wetenschapper, nog steeds werkzaam als eerstelijns verloskundige. Ze vertelt waarom ze nog steeds “high” wordt van het werken in de geboorte zorg. 

Prof dr. de Jonge omschrijft de bevalling als een reis: ‘Het is een beetje alsof je op reis gaat naar een onbekend land. Je kent er het eten niet, de taal niet en dan wordt het een mengeling van hartstikke leuk maar ook heel spannend.’ Luister naar haar ervaringen als verloskundige en de vele tips die ze geeft om goed voorbereid de bevalling in te gaan. 

Podcast #13

Dieuwke Schotanus

Te gast in deze aflevering van Krachtig Bevallen de podcast is Dieuwke Schotanus. Zij weet namelijk alles van het programma “een kansrijke start”. Ze legt uit waarom de eerste 1000 dagen van een nieuw leven zo belangrijk zijn. Dit is de periode vanaf de conceptie(bevruchting) tot aan een kind van 2 jaar. In deze 1000 dagen ontstaan allemaal obstakels voor aanstaande ouders en hoe ga je hier dan mee om. En welke hulp kun je eventueel inschakelen. Luister dus vooral naar wat Dieuwke heeft te vertellen over het programma “een kansrijke start”. 

Podcast #14

Loes Woltjer

Wat een gave aflevering is dit geworden! In deze podcast van Krachtig Bevallen heb ik Loes Woltjer te gast. Loes is onlangs bevallen van haar zoontje. Op zich niet iets bijzonders natuurlijk, echter heeft ze dit volledig zonder zorgverleners gedaan! Deze arriveerden pas na de geboorte en zo heeft Loes een heel bijzonder en krachtig verhaal over hoe ze haar eigen lichaam het werk liet doen en zo een prachtige zoon op de wereld zette.

Podcast #15

Berber Zeinstra

‘Ouders in hun kracht zetten.’ Dat is de missie van Berber Zeinstra, JGZ verpleegkundige op het consultatiebureau.

Tijdens deze podcast aflevering geeft Berber voorlichting en advies aan ouders. Niks moet, maar ‘samen maakt je sterker’ is haar motto. Blijf als ouders met elkaar in verbinding en praat over het ouderschap. Je leert door vallen en opstaan, het kan en hoeft niet perfect!