Podcast #1

Gynaecoloog Nienke Gorter

In deze aflevering horen we gynaecoloog Nienke Gorter over voorbereiden op de bevalling. Maar hoe doe je dat in deze coronatijd? En wat voor invloed heeft corona op de zwangerschap en de bevalling? Kan je baby ook corona krijgen? Op al deze vragen geeft Dr. Gorter antwoord. Deze podcast is vooral bedoelt om je gerust te stellen over bevallen tijdens deze coronatijd en je informatie te geven over een goede voorbereiding met de juiste mindset. Zeer actueel, positief, en motiverend!

Podcast #2

Kinderarts Barbara Werrij

In deze podcast interview ik Barbara Werrij, als kinderarts weet Dr. Werrij alles over de zorg rondom een pasgeborenen baby. Er komen vragen aan bod als: Wanneer komt een kinderarts in actie bij een pasgeboren baby? Wat zijn de eerste controles? Wat is normaal of afwijkend “gedrag” van een pasgeboren baby? Ook legt ze uit waarom het eerste uur zo belangrijk is na de geboorte en of je pasgeboren baby ook Corona kan krijgen. Luister voor dit en meer naar dit open en persoonlijke gesprek met Dr. Werrij.

Podcast #3

Verloskundige Welmoed Hemeltjen

Verloskundige Welmoed Hemeltjen spreekt met passie over haar beroep. Ze is verloskundige geworden voor de persoonlijke begeleiding die ze aan zwangere en barende vrouwen kan geven. In deze podcast verteld ze ook over haar eigen bevallingen. Ze verteld dat ze zelf alsnog verrast werd door de kracht van het lichaam en de geboorte van een kind. Elke bevalling is uniek en je kunt nooit voorspellen hoe het precies gaat verlopen, toch kun je er wel degelijk invloed op uitoefenen! Maar hoe dan? Dit legt Welmoed graag aan jullie uit.

Podcast #4

Kraamverzorgster Yvon Huijser

In deze 4de podcast interview ik Yvon Huijser, zij is al meer dan 20 jaar kraamverzorgster. We hebben het over ‘het gouden uur’ naar de geboorte, maar ook over de blauwe en roze kraamwolk die ook wel eens grijs blijkt te zijn. Ze geeft uiteraard ook handige tips voor de kraamtijd.

Podcast #5

Klinische verloskundige Erjen Drost

In gesprek met ziekenhuisverloskundige Erjen Drost. Hoe is het om als man te werken in een beroep met (bijna) alleen maar vrouwen? Erjen vertelt vol passie over hoe hij in dit beroep terecht is gekomen. Het heeft er alles mee te maken dat hij als kind te vroeg geboren is. Als verloskundige heeft hij de eerste 5 jaar in een thuispraktijk gewerkt waarna hij de uitdaging zocht om te werken in een klinische ziekenhuis setting. Hij vertelt hoe het is om als man naast de bevalling van zijn vrouw te staan en steekt hierbij alle mannen een hart onder de riem, want hij weet als geen ander hoe het is om er naast te staan.