Deskundige voorlichting

Online voorbereiden waar en wanneer je maar wilt

Krijg antwoord op al je vragen en leer omgaan met de pijn

Krachtig en positief terugkijken op jouw unieke bevalling

Inclusief Masterclass en Q&A

Basis bevalcursus

Ben jij in het begin van je zwangerschap of al helemaal aan het eind? Krachtig Bevallen heeft een basiscursus waarin jij de basis leert van zowel een thuis- als ziekenhuis bevalling. Deze cursus wordt ook wel als spoedcursus ingezet of als herhaal cursus mocht je al eens eerder bevallen zijn. Zo wordt je o.a. meegenomen in de 4 fasen van de bevalling, leer je meer over pijn en -bestrijding en ben je op de hoogte van mogelijke medische interventies. Daarnaast gaat de cursus over de samenwerking tussen jou en je partner. Hoe zorgen jullie samen voor een fijne bevalling en hoe ziet de rol van je partner er dan uit? Ook krijg je tijdens deze cursus antwoorden op al je vragen. Kortom met de basiscursus van Krachtig Bevallen ben je binnen no-time voorbereid op jouw toekomstige bevalling.

TIP: 19 zorgverzekeraars vergoeden de cursussen van Krachtig Bevallen geheel of gedeeltelijk. Check je eigen polis voor meer informatie of klik hier voor de lijst met verzekeraars die het programma vergoeden.

Is het programma toch niet helemaal wat je er van verwacht had?
Geen probleem. Na 5 dagen uitproberen kan je je geld terugvragen.

Alles op een rij

Inhoud platform en cursus:

Doormiddel van video’s, audio en lesmateriaal wordt je volledig geïnspireerd om jouw bevalling krachtig aan te gaan.

 • De bevalling

  • Hoe verloopt het natuurlijke bevalproces?
  • Wanneer begint mijn bevalling?
  • Wat zijn weeën en hoe ga je hiermee om?
  • Hoe maak je de keuze tussen thuis bevallen of in het ziekenhuis?
  • Wat als het een medische bevalling wordt?
  • Hoe gaat het er in het ziekenhuis aan toe?
  • Hoe ga je om met de pijn?
  • Welke pijnbestrijding is er?
 • Persoonlijke ervaring

  Als gespecialiseerd verpleegkundige heb ik in de afgelopen 12 jaar honderden bevallingen meegemaakt en gecoacht. Heb jij vragen stel ze dan persoonlijk aan mij via de chat functie of de ‘live’ masterclass en Q&A sessie op het platform.

 • Mijn partner en ik

  • Welke rol kan jouw partner vervullen en hoe word je een sterk team?
  • Waardevolle tips voor je partner zodat ze weten wat ze kunnen verwachten en betekenen.

Kersverse ouders over Krachtig Bevallen…

Ik vond jouw cursus erg fijn, ook de voorbeelden uit jouw eigen ervaring/werk vond ik erg prettig. Het platform is heel gemakkelijk en gebruiksvriendelijk dat je op je eigen tijd de filmpjes kan bekijken en informatie kan doornemen. Ik raad deze cursus zeker aan! Ik vond jouw cursus heel prettig te volgen, ook tijdens je webinar vond ik jouw enthousiasme erg leuk! Jij legt alles heel begrijpelijk uit tijdens jouw cursus, zodat iedere zwangere vrouw ontspannen de bevalling in kan gaan.

Bekijk alle testimonials >>

Via mijn gynaecoloog kwam ik bij jou terecht. Door mijn tweelingzwangerschap had ik andere vragen als anderen. Jij hebt de tijd genomen voor mij om deze te beantwoorden en bent betrokken. Het heeft mij erg geholpen dat jij werkzaam bent in het ziekenhuis en dus ook ervaringen hierover kan delen. De cursus zelf vond ik heel waardevol. Hierin werden alle kanten van de bevalling belicht en ook was er ruimte voor een positieve mindset. Hier heb ik bij mij bevalling profijt van gehad.

Bekijk alle testimonials >>

Ik heb de cursus in één woord super ervaren. Door de cursus had ik een beetje een idee wat ik kon verwachten en wat ik zou kunnen doen. Ik vond het fijn om informatie te krijgen over, de fasen van de bevalling, pijnbestrijding, positief denken en hoe je het beste zou kunnen persen. Dit zijn de dingen die ik mee heb genomen in mijn bevalling. Ik vind de community ook echt super! Je hebt gelijk contact met jou en dat is erg fijn. Iemand die naar je luistert en je adviezen geeft, echt top!

Bekijk alle testimonials >>

Waarom Krachtig Bevallen?

Basiscursus

Jij bent misschien al bijna uitgerekend en wil je graag voorbereiden op de bevalling. Dan is de basiscursus wat voor jou. Doormiddel van o.a. video’s, tekstuele uitleg en een online community word jij voorbereid op jouw bevalling.

Vol zelfvertrouwen

Het Krachtig Bevallen programma slaat een brug tussen de natuurlijk thuisbevalling (fysiologie) en de medische ziekenhuis bevalling (pathologie). Daarnaast geeft het programma jou de handvaten om vol zelfvertrouwen je bevalling tegemoet te gaan.

Altijd antwoord

Je hebt vast vragen over je bevalling. Die vragen kan ik voor je beantwoorden, zowel privé via de chat als via de ‘live’ masterclass en Q&A sessies. Ook kunt je op het platform met andere zwangeren in contact komen.

Samen voorbereiden

Samen met je partner bereiden jullie je voor op de komst van jullie kind. Een positieve mindset is daarin een van de belangrijkste speerpunten. Jij en je partner kunnen dit samen creëren. Je partner kan actief deelnemen aan het programma of instappen op een later moment.

Krachtig Bevallen in cijfers…

12

jaar ervaring

564+

cursisten

5844+

webinar kijkers

22.178+

podcast luisteraars

Niet goed? Geld terug!

Ben je niet tevreden over het programma of had je er iets anders van verwacht?
Geen probleem, geef het binnen 5 dagen na aanschaf van het programma bij ons aan, dan storten wij het volledige bedrag weer terug.

Hoe bevalt het anderen?

Door Francisca haar uitleg werd ik zelfverzekerder en het nam de angst voor de bevalling weg. Waardoor mijn mindset voor de bevalling veranderde en ik zelfs zin in de bevalling kreeg. Ook mijn partner straalde meer rust uit omdat hij wist wat er van hem verwacht werd.

Bekijk alle testimonials >>

Je verteld het proces rustig, stelde mij op mijn gemak, maakte mij niet angstig en gaf mij een realistisch beeld van de bevalling. Jouw nummer één advies heeft geholpen, niet verzetten tegen de wee maar erin mee gaan, na de wee kan je bijkomen. Dit advies heeft mij heel goed geholpen waardoor ik de pijn onder controle had.

Bekijk alle testimonials >>

Medische termen en alle informatie rondom de bevalling legde jij uit en al mijn vragen werden door jou beantwoord. Zo fijn! En dat allemaal op een enthousiaste manier, je merkte bij jou zoveel passie bij dit werk. En dat werkt aanstekelijk. Je gaat met zoveel meer vertrouwen je bevalling tegemoet. Je bent zo ontzettend positief en dat heb je zeker nodig tijdens je bevalling! Een echte aanrader!

Bekijk alle testimonials >>

Francisca heeft ervaring en kan vele goede praktische voorbeelden geven. Daarnaast merk je dat ze passie heeft voor haar werk. Door goede voorlichting en coaching zijn onzekerheden weggenomen en ging ik zelfverzekerd de zwangerschap in en de bevalling door.

Bekijk alle testimonials >>

Ik zag altijd enorm op tegen de bevalling. Door jouw positieve mindset voelden we ons na deze informatie zelfverzekerd en wisten we wat ons te wachten stond. Dit gaf enorm veel rust en daardoor zagen we niet meer tegen de bevalling op maar keken we er zelfs naar uit. Door jou realiseerden we ons nog meer hoe bijzonder het is om op deze manier je kind ter wereld te mogen brengen en hoe krachtig het vrouwelijke lichaam is. Ik weet nog goed dat ik vlak na mijn bevalling zei; ‘Nou dit viel me mee’. Ik had nooit verwacht dat ik dit ooit zou zeggen. Deze voorbereiding gunnen we iedereen!

Bekijk alle testimonials >>

Dankzij de cursus kijk ik uit naar mijn bevalling, ik denk nu ‘kom maar op, ik ben er klaar voor’! Ik heb door de cursus geleerd dat ik zelf mijn eigen gedachten in de positieve zin kan beïnvloeden, ook wanneer de omstandigheden ongunstiger zijn. Doordat ik goed voorbereid ben op mijn bevalling weet ik wat mij te wachten staat, deze kennis geeft rust. Doordat ik tijdens mijn zwangerschap oefen met een positieve mindset kan ik deze tijdens mijn bevalling beter inzetten. Ook mijn man kan mij tijdens de bevalling ondersteunen door positieve gedachtes en herinneringen te benoemen zodat ik mij daar op kan concentreren, dit zal mij afleiden van de pijn. Kortom de cursus heeft mij gebracht dat ik uitkijk naar mijn bevalling en deze vol vertrouwen tegemoet ga.

Iedere zwangere wil zich graag voorbereiden, maar waarop? Hoe weet je wat je kunt verwachten van iets wat je nog nooit hebt meegemaakt? Francisca zet verwachtingen rondom deze bijzondere periode op een begrijpelijke manier uit en geeft ook realistische uitleg van verwachtingen, buiten de gemiddelde gang van zaken om. Immers, bijna geen enkele bevalling verloopt compleet volgens het boekje. In veel boeken is een deel terug te vinden van wat Francisca verteld, maar de cursus vormt hiervan de complete samenvatting van de gehele periode rond zwangerschap en de bevalling. Omdat ik al in het ziekenhuis werk wist ik inhoudelijk al e.e.a. van de bevalling af. Wat de cursus voor mij heeft toegevoegd zijn de modules over de mindset, de motivatie-audio en de affirmaties. 

Vooral als het je eerste bevalling is, weet je niet wat je te wachten staat, waardoor ik  angst gevoelens ging krijgen. Door middel van deze cursus leer je hier mee om gaan en ze juist om te zetten in zelfvertrouwen. Daarnaast krijg je alle informatie die je nodig hebt omtrent bevallen, waardoor je er niet onwetend in komt te staan. Ook kennis zorgt voor zelfvertrouwen en dat kunnen we op dit moment zeker gebruiken!

Dus deze cursus is echt een aanrader, omdat het je handvaten geeft in bepaalde situaties tijdens de bevalling. Ook voor de partner is het fijn om te weten wat de fases van een bevalling zijn. Echt fijn is het ook dat cursisten met elkaar kunnen communiceren via het platform en ervaringen kunnen uitwisselen.

Op de aanbeveling van een gynaecoloog van het Antonius ziekenhuis ben ik bij Krachtig Bevallen terecht gekomen. Ik heb de cursus als heel goed ervaren, het is een mooi en duidelijk platform. Francisca legt alles goed uit en deelt heel veel goede informatie. Wat ik bijvoorbeeld geleerd heb is hoe ik beter de weeën op kon vangen tijdens de bevalling, ik beviel bij mijn eerste kind heel erg snel en dit was vrij heftig. Ik zou de cursus zeker aanraden aan andere zwangeren! Want ik heb geleerd dat mindset heel belangrijk is en een goede voorbereiding is het halve werk! Francisca is heel betrokken en verstaat haar vak!

Op advies van mijn verloskundige ben ik bij de cursus van Krachtig Bevallen terecht gekomen. Ik vond de cursus erg prettig! Ik vind Francisca zelf ook heel leuk en betrokken, ik had echt het idee dat ik bij haar terecht kon. De uitleg over de fases van de bevalling vond ik vooral heel nuttig, daardoor had ik een goed beeld van wat ik zou kunnen verwachten en ging ik zekerder de bevalling in. Ook vond de positieve mindset training heel fijn en nam mijn zelfvertrouwen nog meer toe. De community vond ik leuk en ik heb veel gehad aan de online live sessies. Ik zou deze cursus zeker aanraden aan anderen! 

De cursus van Krachtig Bevallen heb ik als leuk, informatief en duidelijk ervaren! Tijdens mijn bevalling heb ik er veel aangehad. De audio opname voor een positieve mindset heb tijdens mijn bevalling gebruikt en deze heeft mij enorm geholpen. Samen met achtergrond muziek, wat ook werd geadviseerd lukte het om volledig in mijn bubbel te komen en te blijven. Op de community staat veel informatie om vol van vertrouwen je bevalling in te gaan. Ik zou het platform van Krachtig Bevallen zeker aanbevelen. De informatie die er wordt gegeven is heel zinvol en je krijgt op al je vragen omtrent je zwangerschap antwoord. Ook is het in contact komen met andere zwangeren, en hun verhalen, een meerwaarde. 

Na jouw webinar waren zowel mijn vriend en ik heel positief en enthousiast om jouw cursus te gaan volgen! Ik vond jouw cursus erg fijn, ook de voorbeelden uit jouw eigen ervaring/werk vond ik erg prettig. En heel makkelijk en gebruiksvriendelijk dat je op je eigen tijd de filmpjes kan bekijken en informatie kan doornemen. Tijdens de bevalling probeerde ik constant die positieve mindset vast te houden. Ook benoemde jij dat je het beste kunt ontspannen en de weeën niet moet gaan tegenwerken. Zo zal de ontsluiting sneller gaan en daarmee ook de bevalling. Dit alles heeft mij erg geholpen; ik heb in totaal ongeveer 12 uur over de bevalling gedaan van mijn eerste kindje. Ik raad deze cursus zeker aan! Ik vond jouw cursus heel prettig te volgen, ook tijdens je webinar vond ik jouw enthousiasme erg leuk! Jij legt alles heel begrijpelijk uit tijdens jouw cursus, zodat iedere zwangere vrouw ontspannen de bevalling in kan gaan.

Ik zag via Instagram een bericht voorbij komen voor een webinar en daar heb ik toen aan deelgenomen. Hier ben in enthousiast door geraakt en heb mij snel aangemeld!

Ik heb de cursus in één woord super ervaren. Door de cursus had ik een beetje een idee wat ik kon verwachten en wat ik zou kunnen doen. Ik vond het fijn om informatie te krijgen over, de fasen van de bevalling, pijnbestrijding, positief denken en hoe je het beste zou kunnen persen. Dit zijn de dingen die ik mee heb genomen in mijn bevalling. Ik vind de community ook echt super! Je hebt gelijk contact met jou en dat is erg fijn. Iemand die naar je luistert en je adviezen geeft, echt top! Deze cursus raad ik dan ook echt iedereen aan die het wil horen! Heel erg bedankt voor de cursus, je adviezen en luistert oor.

Ik vond het leuk om de community bij te houden. Ik las graag de verhalen van anderen en tips die werden gegeven. Ik heb zelf ook contact gehad met iemand via de privé chat n.a.v. mijn verhaal op het forum. Dat vond ik erg leuk!Ik ben aanwezig geweest bij Q&A sessies. Ik vond vooral de eerste leuk en interessant. Het ging toen ook voornamelijk over borstvoeding. De tweede die ik volgde ging volgens mij over mindset, visualiseren e.d. Dat paste wat minder goed bij mij.

Ik zou het platform zeker aanraden. Ik vind de hoofdstukken duidelijk, ook combinatie van tekst, werkboekje en filmpjes is fijn. Het aller fijnst is toch wel dat jij zelf ook goed te bereiken bent met vragen e.d. Zo is het toch ook een beetje persoonlijk ipv alles zelf uitzoeken online.

Vond het super fijn om mijn vragen te kunnen stellen aan een professional. Deze drempel is lager dan dat je naar het ziekenhuis belt. Verder staat alles op het platform te lezen en te luisteren m.b.t. de zwangerschap, bevalling en daarna. Ook komt positief brein tijdens de bevalling aan de orde. Positief zijn tegen jezelf en zeggen dat je dit kunt. Tijdens de bevalling continu tegen mijzelf gezegd dat ik dit kon.

Ik ben een controlfreak en hier heb je nou net geen controle op. Goed voorbereid zijn en weten welke opties er zijn hebben mij wel geholpen rustig de bevalling te starten. Wat mij het meeste geholpen heeft is weten dat elke wee je dichter bij je doel brengt en het geen zin heeft om hier tegenin te gaan, zoveel als mogelijk proberen te ontspannen. 

Via mijn gynaecoloog kwam ik bij jou terecht. Zij gaf onder andere deze cursus als advies, omdat ik met mijn tweelingzwangerschap in het ziekenhuis moest bevallen en jij hier werkt en dus veel hierover weet. Door mijn tweelingzwangerschap had ik andere vragen als anderen. Jij hebt de tijd genomen voor mij om deze te beantwoorden en bent betrokken. Het heeft mij erg geholpen dat jij werkzaam bent in het ziekenhuis en dus ook ervaringen hierover kan delen. De cursus zelf vond ik heel waardevol. Hierin werden alle kanten van de bevalling belicht en ook was er ruimte voor een positieve mindset. Hier heb ik bij mij bevalling profijt van gehad.

Prettige cursus. Ik vond het heel fijn dat ik alle video’s terug kon kijken wanneer ik wilde. Het was bijna een soort Netflix serie 😉 Wat voor mij de belangrijkste is geweest, is het onderdeel betreffende mindset! Ik was hier al bekend mee, maar ik weet zeker dat ik mijn bevalling als positief heb ervaren door dit toe te passen. 

Wij zijn veel nuttige informatie tegen gekomen die ons goed op de bevalling heeft voorbereid. De filmpjes zijn kort, krachtig en duidelijk wat het kijken leuk maakt. Je kan alles vaker bekijken en op tijdstippen die jou uitkomen. Dat is erg prettig. Ook de Q en A sessies vond ik leerzaam en ook leuk omdat je hier met andere zwangere vrouwen in contact kon komen.

Daadwerkelijk contact hebben met anderen en het over verschillende vraagstukken te kunnen hebben, was erg waardevol. Francisca gaat tijdens deze sessies dieper in op informatie uit de cursus of geeft nieuwe informatie over vraagstukken die wij aandragen. Erg leerzaam!

Ik vond de cursus heel fijn, interessant en heel leerzaam. Het was prettig dat je, en met beeld en met tekst werkte en dat je alles zo vaak kon bekijken en lezen als je wilde. Jij was ook heel toegankelijk en je was oprecht geïnteresseerd in mij hoe het ging.  Door een privé berichtje van jou, is er door ons gesprek een deel “nieuwe ik”  ontstaan, fantastisch!! Ook was het heel fijn om naar je filmpjes, zowel in de cursus als de podcasts, te luisteren. Ik ben ervan overtuigd dat de kennis, wat je gedeeld hebt in je cursus, precies zo is. Je laat duidelijk merken dat bevallen een mentale kwestie is en dat heb ik ook echt helemaal zo ervaren. Dank daarvoor, dit deel ik ook zeker met anderen in mijn omgeving. Ik vind je top!

De cursus is ontzettend uitgebreid en goed te volgen, ik ben hier erg positief over.

Ik heb het meeste aan de informatie over de verschillende fases tijdens de bevalling gehad. Ik herkende ze tijdens de bevalling wat weer zelfvertrouwen gaf, dit was heel prettig. Ook sprak je over de eigen kracht van vrouwen. Je wilt echt dat vrouwen in zichzelf geloven en dat ze doormiddels een goede voorbereiding er ‘klaar’ voor zijn.

De cursus heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik was erg onzeker over de bevalling, ik had er zelfs nachtmerries over. Maar door de cursus kreeg ik meer zelfvertrouwen in mijn eigen kunnen en keek ik minder angstig naar de bevalling. Zelfs toen het een stuitbevalling werd.

Erg interessant, informatief, positief en inspirerend. De wijze waarop de cursus wordt gegeven vind ik persoonlijk en betrokken, en echt van deze tijd.

Krachtig bevallen; die 2 woorden kloppen als een bus! Als je de cursus volgt en je blijft nuchter (een bevalling doet nu eenmaal pijn) dan kan iedere vrouw krachtig bevallen en er goed op terug kijken. Ik heb mijn bevalling als heel bijzonder en intens ervaren. Ook mijn vriend heeft zijn deel van de cursus meegedaan en weet zeker dat dit ook heeft geholpen.

Heb je zenuwen en angst voor de bevalling en in de zwangerschap, volg een cursus bij krachtig bevallen. Lig je wakker in bed door alle schopjes, pak je telefoon en kijk filmpjes zodat je ook nog wat kan leren. 

Absolute aanrader! Deze informatie zou iedere zwangere aangeboden moeten krijgen om te weten wat je te wachten staat en hoe te handelen. Dat geeft een stuk meer zekerheid en bewustwording.

Duidelijke cursus, in een hele fijne cursus omgeving.

Wat ik super interessant vond waren de fases van de bevalling, de kennis er over. Weten wat je kunt verwachten. Ondanks dat elke bevalling anders is, is er natuurlijk een basis die veel hetzelfde is. En mindset doet een hoop in hoe je terug kijkt op je bevalling.

Mijn bevalling was voor mij de meest bijzondere ervaring in je leven en ondanks dat het natuurlijk pijnlijk is heb ik er ook erg van kunnen genieten. Een positieve ervaring waarin je zelf autonomie ervaart en vertrouwen hebt in je lichaam is iets dat ik elke zwangere zou toewensen. Voor mij heeft krachtig bevallen hier zeker aan bijgedragen.

Naast het informatieve gedeelte heeft vooral het NLP gedeelte mij (onbewust) voor en tijdens de bevalling geholpen. 

Wil je naast informatie over de bevalling óók gevoelsmatig klaargestoomd worden voor de bevalling? Dan raad ik de cursus Krachtig bevallen, die je ook nog eens in je eigen tempo en vanuit huis kunt volgen, aan!

Meld je aan voor de GRATIS WEBINAR

Wil jij je ook goed voorbereiden op jouw bevalling, maar weet je nog niet helemaal hoe? Volg dan de GRATIS WEBINAR van Krachtig Bevallen. Vanuit mijn kennis als obstetrie verpleegkundige bereid ik jou in de online webinar voor op een positieve thuis- of ziekenhuisbevalling. Mee doen? Meld je hieronder aan (VOL = VOL) en kies welke datum jou past!

TIP: Volg de webinar met je partners, zodat jullie samen goed voorbereid zijn!