‘Borst- of flesvoeding is niet vanzelfsprekend, kies bewust.’

– Francisca Falkena –

Cursus Borst- en flesvoeding

Iedere pasgeboren baby heeft voeding nodig. Maar hoe kies je de juiste voeding en wat komt daar allemaal bij kijken? Kies je voor borstvoeding of liever voor flesvoeding? Door mijn jarenlange ervaring op de kraamafdeling en verloskamers in het ziekenhuis, weet ik hoe belangrijk het is om goed voorbereid te zijn op het maken van deze keuze. In deze cursus geef ik je antwoorden op deze en nog veel meer vragen over voeding voor je baby en hoe jij de beste keuze kunt maken tussen borst- of flesvoeding.

Is het programma toch niet helemaal wat je er van verwacht had?
Geen probleem. Na 5 dagen uitproberen kan je je geld terugvragen.

Alles op een rij

Inhoud cursus Borst- en flesvoeding:

Doormiddel van video’s, audio en lesmateriaal word je volledig geïnspireerd om vol zelfvertrouwen dit voedingsavontuur aan te gaan.

 • Wat krijg je allemaal?

  • Een jaar lang toegang tot het platform Krachtig Bevallen
  • Extra tips en advies over de zwangerschap en bevallen
  • Exclusieve toegang tot de cursus Borst- en Flesvoeding
  • Exclusieve toegang tot onze community waarin je in contact kunt komen met anderen zwangeren
  • Onbeperkt antwoord op al je vragen over borst en flesvoeding
  • Exclusieve toegang tot de podcast van Krachtig Bevallen
 • Na het volgen van de cursus...

  • Weet jij welke voeding jij wilt geven aan je pasgeboren baby
  • Weet jij hoe de hormoon processen in je lichaam zich ontwikkelen tijdens de lactatie periode
  • Herken jij zoek- en hongersignalen van je baby 
  • Weet jij hoe je je baby aan de borst moet leggen
  • Herken jij effectief drinken aan de borst en de fles
  • Weet jij welke voedingshoudingen er zijn
  • Weet jij wat je moet doen met gestuwde en pijnlijke borsten
  • Weet jij hoe je moet kolven
  • Jij kunt een fles klaar maken en hebt een keuze gemaakt welke kunstvoeding je wilt gaan geven
  • Kun jij je baby effectief een fles laten drinken
  • En ga je vol zelfvertrouwen dit avontuur aan!

Waarom deze cursus?

Complete cursus

De cursus bereid je voor op het geven van borstvoeding én flesvoeding. Het maken van de uiteindelijke keuze wordt daardoor eenvoudig en je gaat vol zelfvertrouwen het avontuur aan. 

Altijd toegang

De cursus en het platform is altijd toegankelijk. Je kunt je samen met je partner voorbereiding wanneer jullie dat uit komt. Je hebt overal en altijd toegang tot de cursus.

Deskundig advies

Je krijgt altijd deskundig advies. Alle in’s en out’s van borst- en flesvoeding worden met jou gedeeld. Vanuit 10 jaar ervaring word je persoonlijk geholpen bij het maken van jou keuze.

Niet goed, geld terug!

Weet je niet zeker of de cursus wel iets voor je is? Of sluit de cursus niet helemaal aan bij je verwachting. Geen probleem. Na 5 dagen uitproberen krijg je je geld terug.

Borstvoeding vs. flesvoeding

   Borstvoeding

Tijdens de zwangerschap veranderd je lichaam, waardoor je na de bevalling in staat bent om borstvoeding te geven. Bij de ene vrouw gaat borstvoeding vanzelf, terwijl het bij de ander meer inspanning vergt. Borstvoeding geven is dus niet vanzelfsprekend. Maar hoe werkt dit dan precies en wat komt er allemaal bij kijken? Tijdens de cursus Borst- en Flesvoeding vertel ik je alles over borstvoeding geven. Wat is bijvoorbeeld een goede houding voor jezelf en voor je baby? En hoe leg je je baby aan de borst? Dit zijn allemaal vragen die in de cursus aan bod gaan komen. Met de antwoorden op deze vragen ben jij goed voorbereid om een passende keuze te maken voor borst- of flesvoeding. 

   Flesvoeding

Wanneer borstvoeding niet vanzelfsprekend is, biedt kunstvoeding gelukkig de oplossing. Maar wat is kunstvoeding precies en hoe geef je je kind de fles? Welke houding stimuleert de baby om effectief te drinken en hoe herken je hongersignalen? En dan is er ook nog eens heel veel keuzes in kunstvoeding, welke soort is goed voor jou baby en welke fles hoort daarbij? Voordat je je uiteindelijke keuze kunt maken, tussen borst- of flesvoeding is het belangrijk om beide opties goed te overwegen. Want net als het geven van borstvoeding, gaat flesvoeding ook niet vanzelf. In de cursus Borst- en Flesvoeding geef ik je deskundige advies over beide opties en hoe je je het beste kunt voorbereiden op het maken van de uiteindelijke keuze. 

Mijn eigen ervaring

Door mijn jarenlange ervaring op de verloskamer en kraamafdeling in het ziekenhuis, weet ik hoe belangrijk het is om je goed voor te bereiden op borstvoeding en flesvoeding. Daarnaast heb ik mogen ervaren hoe bijzonder het is om zelf borstvoeding te geven aan mijn beide zonen. De verbinding die je maakt met je baby om vervolgens de voeding te geven die het nodig heeft om te groeien vond ik een unieke ervaring. Maar het was ook wennen, zowel voor mij als de baby. 

Borstvoeding is niet vanzelfsprekend en kan soms lastig op gang komen. Zodra proces opgang gekomen is en de stuwing opgewekt wordt, kan het proces niet zomaar gestopt worden. Proberen is er dus niet bij. En dat is ook de reden waarom ik graag deskundig advies geef aan jou om bewust te kiezen voor borst- of flesvoeding.

Niet goed? Geld terug!

Ben je niet tevreden over het programma of had je er iets anders van verwacht?
Geen probleem, geef het binnen 5 dagen na aanschaf van het programma bij ons aan, dan storten wij het volledige bedrag weer terug.