Jacomien Piekema

‘Ik vond het heel fijn dat het online was en dat je zelf kon beslissen wanneer je wat ging volgen. De live masterclass vond ik heel prettig omdat het heel persoonlijk voelde en leerzame onderwerpen.’

De positieve mindset en de fases van de bevalling. Door ongeveer  te weten in welke fase van de bevalling ik zat gaf mij een houvast en een stukje controle voor mijn gevoel. Dit droeg o.a. bij aan het kunnen behouden van de positieve mindset.

Ik kijk heel positief terug op mijn bevalling. De pijn vond ik wel heel intens. Op het moment dat ik geneigd was om in “paniek” te raken probeerde ik positieve gedachtes in mijn hoofd te krijgen ipv de paniek gedachtes. Dit heeft me echt geholpen om er doorheen te komen en meer en bewuster te ontspannen.

Ellen van Loon

‘Bij iedere wee pufte ik in gedachte: ‘ik-kan-dit-aaaaaaaan’

Voor mij was mijn bevalling, ondanks dat het zwaar is en pijn doet, een hele mooie ervaring.’

Door jouw cursus wist ik grotendeels hoe een bevalling zou kunnen verlopen en ook wat er eventueel mis zou kunnen gaan of welke ingrepen, pijnstilling en hulpmiddelen er waren. Ik voelde me daardoor goed voorbereid. Tijdens de bevalling dacht ik steeds. Oh dit bedoelen ze dus, zo voelt dat!

Daarnaast kon ik de weeën helemaal in mijn bubbel opvangen. Bij iedere wee pufte ik in gedachte: ‘ik-kan-dit-aaaaaaaan’ Mijn verloskundige gaf complimenten dat ik de weeën zo goed op kon vangen. Tijdens de online masterclass voor cursisten was echt ruimte voor eigen vragen, onzekerheden en twijfels. Goed om ook andere zwangeren te horen. Alles is goed beantwoord en er was een mooi gesprek onderling. Dankjewel ook voor de tijd die je naderhand nam om nog even na te praten over mijn twijfel hoe het zou zijn om te bevallen na stilgeboorte vorig jaar.

Ik ben er van overtuigd geraakt dat mindset veel doet en de cursus heeft me hier zeker bij geholpen, hoe je die positieve mindset kan aanvliegen. Voor mij was mijn bevalling, ondanks dat het zwaar is en pijn doet, een hele mooie ervaring.

Ilse Kedde

‘Een mooie zwangerschaps cursus die allesomvattend is. Echt top dat je in je eigen tijd met je partner kan kijken wanneer je wil. Filmpjes blijven herhalen zo vaak als je wil.’

Een mooie zwangerschaps cursus die allesomvattend is. Van kennis over de bevalling en pijnbestrijding tot positieve mindset, wat het allerbelangrijkste is! De oefeningen die daar bij horen en de audio’s hebben mij rust en kracht gegeven.

Beter dan de eerste bevalling. Ik kon de bevalling beter aan, rustiger blijven en ontspannen door de positieve mindset. Toch wel weer voor een ruggenprik gekozen maar ook daar heb ik vrede mee omdat ik me er goed bij voelde en super trots ben op hoe ik de dag met weeën aan kon zonder stress te ervaren.

Bianca Salm

‘Je merkt direct de passie voor je werk, fijne positieve en professionele manier van uitleggen. Leuke interessante tips uit de praktijk.’

Iedereen vertelde mij dat je tijdens de bevalling echt niet denkt aan het geen wat op een cursus is verteld maar bepaalde momenten heb ik daadwerkelijk gedacht aan wat je vertelde. Zeker tijdens het persen heb ik er echt wat aan gehad, ik wist wat er ging komen, dat stelt gerust en gaf kracht.

Ook tijdens de eerste fase heb ik terug gedacht aan wat je vertelde en hierdoor had ik verwacht dat deze fase veel langer zou duren. Ik ging de nacht in en dacht nu is het moment dat ik eigenlijk afleiding moet zoeken tegen de pijn want dit zijn vast oefenweeën en gaat nog lang duren, maar wat ga je dan snachts doen als je niet kan slapen, positief blijven vertelde Francisca was mijn gedachte.

Het is fijn dat je het thuis kan volgen, je word op een positieve en professionele manier (met verhalen uit de praktijk) voorbereid op wat gaat komen.

Lisa Bouwmeester

‘Heel positief! Ik heb er echt veel aan gehad. Ondanks dat ik veel te vroeg bevallen ben.’

Ik heb in mijn achterhoofd alle fijne tips opgeslagen en toegepast. Vooral tijdens het persen. Elke wee brengt mij dichter bij mijn baby. Dacht dat ik in paniek zou raken door de vroeggeboorte. En op zich was ik niet heel relaxed omdat mijn man er nog niet was. Maar eenmaal daar en haar geboorte er was was ik kalm. Ik vertrouwde op mijn lichaam dat ik dit kon doen. De cursus heeft ook aandacht besteed aan NLP! Ontzettend fijn. En de meditatie sessies heb ik beluisterd toen ik opgenomen lag met dreigende vroeggeboorte. Het heeft die 4 dagen dat we konden rekken dragelijker gemaakt.

Absoluut aanrader! Echt een cadeautje voor jezelf en om zo vol zelfvertrouwen de zwangerschap en bevalling te doorstaan.

Suzanne Amsterdam

‘Zelfs als je al een bevalling hebt gehad is het fijn om handvatten te krijgen om in je kracht te staan wanneer het zo hard nodig is.’

Echt een aanrader! Heel fijn om even bezig te zijn met je bevalling op een voor jouw fijn tempo. Ik heb er zeker wat over aan gehad en ging in volle vertrouwen en rust mijn bevalling in. Het hebben van een positieve mindset tijdens de bevalling en hoe je in je eigen positieve bubbel komt om het zo te zeggen. Ik kon tijdens mijn bevalling goed focussen en de weeën opvangen omdat ik wist dat ik ergens naartoe werkte. Dit was dan ook de makkelijkste bevalling van alledrie.

De community was fijn om mensen te hebben om mee te sparren. Mee te lezen met anderen en mijn vragen kwijt te kunnen.

Sjoerdje Laffra

‘Het lukte gewoon geheel zonder pijnstilling, yes! Ik zou de cursus zeker aanraden voor iedere zwangere, het is een hele brede cursus met veel verschillende informatie.’

Wel moesten er handelingen gebeuren die ik vooraf liever niet had, maar door de cursus was ik wel goed voorbereid op deze handelingen en wist ik wat er ging gebeuren. Daardoor kijk ik wel een stuk positiever terug op mijn bevalling. Ik heb mij niet laten overdonderen door wat er ging gebeuren.

Je kan zelf kiezen wat je allemaal zou willen weten en hoe goed voorbereid je wilt zijn op je bevalling. Mindset heeft mij vooral bij de ontsluitingsfase voor wel 80 procent geholpen.

Tanna Dijkstra

“Jij vertelde het proces rustig, stelde mij op mijn gemak, maakte mij niet angstig en gaf mij een realistisch beeld van de bevalling.’

Je hebt mij voorlichting gegeven bij mijn twee kinderen waarvan één een keizersnede was en één een natuurlijke bevalling. Jij vertelde het proces rustig, stelde mij op mijn gemak, maakte mij niet angstig en gaf mij een realistisch beeld van de bevalling. Jouw nummer een advies heeft geholpen, niet verzetten tegen de wee maar erin mee gaan, na de wee kan je bijkomen. Dit advies heeft mij heel goed geholpen waardoor ik de pijn wel onder controle had.

Jij bent een vakvrouw, ik zou iedereen aanraden om een cursus bij jou te doen

Rogier en Wike

‘We waren heel erg blij met alle informatie die Francisca ons heeft gegeven over de het einde van de zwangerschap en de bevalling.’

We hebben nuttige informatie gekregen over hoe begint mijn bevalling, hoe verloopt mijn bevalling en wat zijn de mogelijkheden qua pijnstilling? Daarnaast hebben we handige tips en tricks over hoe mijn partner mij het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling. Dit heeft ons erg geholpen.

We waren heel erg blij met alle informatie die Francisca ons heeft gegeven over de het einde van de zwangerschap en de bevalling. Francisca komt rustig en zelfverzekerd over. Ze gaf ons gelijk een gevoel van vertrouwen en dat was net wat we nodig hadden om een mooie bevalling tegemoet te gaan.

Door Francisca haar uitleg werd ik zelfverzekerder en het nam de angst voor de bevalling weg. Waardoor mijn mindset voor de bevalling veranderde en ik zelfs zin in de bevalling kreeg. Ook mijn partner straalde meer rust uit omdat hij wist wat er van hem verwacht werd.

De informatie die Francisca geeft is echt een absolute aanrader. We hebben zoveel gehad aan alle informatie zeker omdat we ons eerste kindje kregen. En we niet wisten wat ons te wachten stond. Het gaf ons een boost van vertrouwen en een positieve mindset. We kijken met veel plezier terug op dit bijzondere moment van ons leven, de bevalling. Wij willen je daarom nogmaals bedanken!

Yldau Wiersma

‘Ik wist niet of je mij wel kon helpen om mij voor te bereiden op de bevalling. Maar de cursus van Krachtig Bevallen overtrof al mijn verwachtingen.’

Door de Corona, kwamen alle zwangerschapsvoorlichtingen en cursussen te vervallen. Ik heb veel op internet gezocht en in boeken gelezen, maar dan krijg je het toch niet echt goed in je hoofd. Hoe begint een bevalling, wat is een bevalling? Wat kun je verwachten? Ik weet dat ik in het ziekenhuis moet bevallen omdat ik bij de eerste bevalling een geplande keizersnede had en ik wist ook dat jij, doordat jij in het ziekenhuis op de verloskamers werkt, veel ervaring en kennis hierover hebt.

Je bent verpleegkundige op de verloskamers en daarnaast heb je veel extra opleidingen gedaan. Ik wist niet of je mij kon helpen om mij voor te bereiden op de bevalling. Maar dit overtrof al mijn verwachtingen. Je hebt alles heel nauwkeurig en rustig uitgelegd. Medische termen legde je ook uit en al mijn vragen werden door jou beantwoord. Zo fijn! En dat allemaal op een heel enthousiaste manier, je merkte bij jou zoveel passie bij dit werk. En dat werkt aanstekelijk. Je gaat met zoveel meer vertrouwen je bevalling tegemoet. Je bent zo ontzettend positief en dat heb je zeker nodig tijdens je bevalling! Een echte aanrader!

Iris van Schepen

‘Door goede voorlichting en coaching zijn onzekerheden weggenomen en ging ik zelfverzekerd de zwangerschap in en de bevalling door.’

Ik ben bij Francisca terecht gekomen met algemene vragen over zwangerschap, bevalling en de kraamtijd, omdat ik in verwachting was van mijn eerste kindje. Dan is alles nieuw en het is goed en het geeft een fijn gevoel om jezelf goed voor te bereiden op de tijd die komen gaat. Francisca heeft ervaring en kan veel goede praktische voorbeelden geven. Daarnaast merk je dat ze passie heeft voor haar werk.

Door goede voorlichting en coaching zijn onzekerheden weggenomen en ging ik zelfverzekerd de zwangerschap in en de bevalling door.

Jildert en Jolanda Boersma

‘We hebben enorm veel aan je voorlichting gehad! Door de voorbereiding gingen we vol zelfvertrouwen de bevalling in. Deze voorbereiding gunnen we iedereen!’

Samen met mijn man heb jij ons voorbereid op de bevalling door voorlichting te geven over de bevalling. Je hebt ons vertelt wat we allemaal konden verwachten tijdens de verschillende stadia van de bevalling. Ook heb je ons verteld hoe mijn man me hier het beste in kan begeleiden. Dit gaf ons zelfvertrouwen om dit samen aan te gaan. Ik zag altijd enorm op tegen de bevalling. Door jouw positieve mindset voelden we ons na deze informatie zelfverzekerd en wisten we wat ons te wachten stond. Dit gaf enorm veel rust en zagen we niet meer tegen de bevalling op maar keken we er zelfs naar uit. Door jou realiseerden we ons nog meer hoe bijzonder het is om op deze manier je kind ter wereld te mogen brengen en hoe krachtig het vrouwelijk lichaam is. We voelden helemaal dat we dit samen konden doen.

Jouw positieve en professionele manier van voorlichten en het altijd open staan voor vragen gaf ons zelf vertrouwen en voelden ons zeker voor de bevalling. Ik weet nog goed dat ik vlak na mijn bevalling zei ‘ Nou dit viel me mee’ Ik had nooit verwacht dat dit ooit uit mijn mond zou komen.

We hebben enorm veel aan je voorlichting gehad! Door de voorbereiding gingen we vol zelfvertrouwen de bevalling in. Deze voorbereiding gunnen we iedereen!

Regine Postma

‘Door Francisca haar rustige, duidelijke en zelfverzekerde uitleg, weet ik nu precies wat ik allemaal kan verwachten tijdens mijn bevalling, we hebben er echt iets aan gehad.’

Samen met mijn man heb jij ons voorbereid op de bevalling door voorlichting te geven over de bevalling. Je hebt ons vertelt wat we allemaal konden verwachten tijdens de verschillende stadia van de bevalling. Ook heb je ons verteld hoe mijn man me hier het beste in kan begeleiden. Dit gaf ons zelfvertrouwen om dit samen aan te gaan. Ik zag altijd enorm op tegen de bevalling. Door jouw positieve mindset voelden we ons na deze informatie zelfverzekerd en wisten we wat ons te wachten stond. Dit gaf enorm veel rust en zagen we niet meer tegen de bevalling op maar keken we er zelfs naar uit. Door jou realiseerden we ons nog meer hoe bijzonder het is om op deze manier je kind ter wereld te mogen brengen en hoe krachtig het vrouwelijk lichaam is. We voelden helemaal dat we dit samen konden doen.

Jouw positieve en professionele manier van voorlichten en het altijd open staan voor vragen gaf ons zelf vertrouwen en voelden ons zeker voor de bevalling. Ik weet nog goed dat ik vlak na mijn bevalling zei ‘ Nou dit viel me mee’ Ik had nooit verwacht dat dit ooit uit mijn mond zou komen.

We hebben enorm veel aan je voorlichting gehad! Door de voorbereiding gingen we vol zelfvertrouwen de bevalling in. Deze voorbereiding gunnen we iedereen!

Mirjam Roelevink

‘Francisca legt verwachtingen rondom deze bijzondere periode op een begrijpelijke manier uit, buiten de gemiddelde gang van zaken om.’

Iedere zwangere wil zich graag voorbereiden, maar waarop? Hoe weet je wat je kunt verwachten van iets wat je nog nooit hebt meegemaakt? Francisca zet verwachtingen rondom deze bijzondere periode op een begrijpelijke manier uit en geeft ook realistische uitleg van verwachtingen, buiten de gemiddelde gang van zaken om. Immers, bijna geen enkele bevalling verloopt compleet volgens het boekje. In veel boeken is een deel terug te vinden van wat Francisca verteld, maar de cursus vormt hiervan de complete samenvatting van de gehele periode rond zwangerschap en de bevalling.

Omdat ik al in het ziekenhuis werk wist ik inhoudelijk al e.e.a. van de bevalling af. Wat de cursus voor mij heeft toegevoegd zijn de modules over de mindset, de motivatie-audio en de affirmaties.

Jenna Bok- van der Kamp

‘De cursus is niet alleen informatief, maar je gaat ook met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag, om zo jezelf goed voor te bereiden op je bevalling.’

De cursus is niet alleen informatief, maar je gaat ook met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag, om zo jezelf goed voor te bereiden op je bevalling. Mijn ideale bevallingsverhaal lees ik dagelijks door, het mag dan misschien niet geheel realistisch zijn, maar er zijn altijd dingen die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw bevalling enigszins naar jouw wensen verloopt.

Vooral als het je eerste bevalling is, weet je niet wat je te wachten staat, waardoor ik angst gevoelens ging krijgen. Door middel van deze cursus leer je hier mee om gaan en ze juist om te zetten in zelfvertrouwen. Daarnaast krijg je alle informatie die je nodig hebt omtrent bevallen, waardoor je er niet onwetend in komt te staan. Ook kennis zorgt voor zelfvertrouwen en dat kunnen we op dit moment zeker gebruiken!

De community is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Mocht je vragen hebben of ervaringen m.b.t. de zwangerschap of bevalling willen delen met andere dames dan is dit een ideaal platform om dat te doen. Zo kom je misschien onderwerpen tegen waarvan je dacht dat je de enige was die ergens bijvoorbeeld last van heeft, maar blijken meerdere dames dit te ondervinden; heel fijn als je er niet alleen voor staat.

Ires Hoekstra en Kevin Postma

‘Wij zijn blij dat we deze cursus hebben gevolgd. Er komen onderwerpen voorbij waarvan je van te voren niet verwacht dat je ze zult meemaken, maar die wij toch wel hebben meegemaakt.’

We hadden geen idee hoe we ons voor moesten bereiden op de bevalling en dat er cursussen bestonden die mij en mijn partner voorbereiden op de bevalling. We hadden tenslotte ook nog nooit een bevalling meegemaakt. De zwangerschap verliep heel goed, dus waren we ook totaal niet bezig met de bevalling. Eigenlijk is dat wel vreemd, want een bevalling is niet een klein dingetje!

Wij zijn blij dat we deze cursus hebben gevolgd, want er zaten hele interessante onderwerpen tussen. Onderwerpen waarvan je van te voren niet verwacht dat je ze zult meemaken tijdens je bevalling, maar die wij toch wel hebben meegemaakt. Het is super fijn om in zo’n situatie te weten wat je kunt verwachten, omdat de bevalling al spannend genoeg is.

Het was een fijne cursus. Je kan alle filmpjes lekker streamen naar je televisie en vanaf de bank als een soort ‘serie’ bekijken samen met je partner. Dus deze cursus is echt een aanrader, omdat het je handvaten geeft in bepaalde situaties tijdens de bevalling. Ook voor de partner is het fijn om te weten wat de fases van een bevalling zijn. Echt fijn is het ook dat cursisten met elkaar kunnen communiceren via het platform en ervaringen kunnen uitwisselen.

Ysabel Smal

‘De cursus is erg duidelijk met hierbij veel informatie om goed voorbereid te kunnen zijn op de bevalling. Er wordt bijvoorbeeld geleerd hoe je in sommige situaties de regie kunt blijven houden.’

Samen met mijn man heb jij ons voorbereid op de bevalling door voorlichting te geven over de bevalling. Je hebt ons vertelt wat we allemaal konden verwachten tijdens de verschillende stadia van de bevalling. Ook heb je ons verteld hoe mijn man me hier het beste in kan begeleiden. Dit gaf ons zelfvertrouwen om dit samen aan te gaan. Ik zag altijd enorm op tegen de bevalling. Door jouw positieve mindset voelden we ons na deze informatie zelfverzekerd en wisten we wat ons te wachten stond. Dit gaf enorm veel rust en zagen we niet meer tegen de bevalling op maar keken we er zelfs naar uit. Door jou realiseerden we ons nog meer hoe bijzonder het is om op deze manier je kind ter wereld te mogen brengen en hoe krachtig het vrouwelijk lichaam is. We voelden helemaal dat we dit samen konden doen.

Jouw positieve en professionele manier van voorlichten en het altijd open staan voor vragen gaf ons zelf vertrouwen en voelden ons zeker voor de bevalling. Ik weet nog goed dat ik vlak na mijn bevalling zei ‘ Nou dit viel me mee’ Ik had nooit verwacht dat dit ooit uit mijn mond zou komen.

We hebben enorm veel aan je voorlichting gehad! Door de voorbereiding gingen we vol zelfvertrouwen de bevalling in. Deze voorbereiding gunnen we iedereen!

Anne Hoekema

‘Door de informatie die ik kreeg voelde ik mijn zelf verzekerder. Ik raad ook alle moeders aan om zich goed voor te bereiden op de bevalling want ik heb ook ervaren dat dit zeker helpt voor je bevalling.’

Ik wilde mij beter voorbereiden op de bevalling dan dat ik dat deed voor mijn eerste bevalling. Ik wilde beter inspelen op de fasen van de bevalling en wat ik zou kunnen verwachten tijdens de bevalling. Door de informatie die ik kreeg via de cursus voelde ik mijn zelf verzekerder. Ik raad ook alle moeders aan om zich goed voor te bereiden op de bevalling want ik heb ook ervaren dat dit zeker helpt voor je bevalling.

Ondanks dat inderdaad uitkwam waar ik bang voor was, kon ik nu de situatie veel beter accepteren en ermee omgaan. Het meeste heb ik gehad aan alles kennis in het algemeen. Ik kon nu veel meer vragen stellen en alles wat de verpleegkundigen vertelde, kwam mij ook bekend voor! Verder heb ik veel gehad bij de positieve gedachten dat een wee maar 1 minuut duurt en tot slot wist ik bij het horen van bijvoorbeeld 8 cm ontsluiting, dat ik bijna de volgende fase in zijn gaan (1 uur later is hij dan ook geboren).Uiteindelijk is het helemaal gelukt allemaal en ben erg blij en trots!

Marieke Idzinga

‘Op de aanbeveling van een gynaecoloog van het Antonius ziekenhuis ben ik bij Krachtig Bevallen terecht gekomen. Ik heb de cursus als heel goed ervaren, het is een mooi en duidelijk platform.’

Samen met mijn man heb jij ons voorbereid op de bevalling door voorlichting te geven over de bevalling. Je hebt ons vertelt wat we allemaal konden verwachten tijdens de verschillende stadia van de bevalling. Ook heb je ons verteld hoe mijn man me hier het beste in kan begeleiden. Dit gaf ons zelfvertrouwen om dit samen aan te gaan. Ik zag altijd enorm op tegen de bevalling. Door jouw positieve mindset voelden we ons na deze informatie zelfverzekerd en wisten we wat ons te wachten stond. Dit gaf enorm veel rust en zagen we niet meer tegen de bevalling op maar keken we er zelfs naar uit. Door jou realiseerden we ons nog meer hoe bijzonder het is om op deze manier je kind ter wereld te mogen brengen en hoe krachtig het vrouwelijk lichaam is. We voelden helemaal dat we dit samen konden doen.

Jouw positieve en professionele manier van voorlichten en het altijd open staan voor vragen gaf ons zelf vertrouwen en voelden ons zeker voor de bevalling. Ik weet nog goed dat ik vlak na mijn bevalling zei ‘ Nou dit viel me mee’ Ik had nooit verwacht dat dit ooit uit mijn mond zou komen.

We hebben enorm veel aan je voorlichting gehad! Door de voorbereiding gingen we vol zelfvertrouwen de bevalling in. Deze voorbereiding gunnen we iedereen!

Alie Schaap

‘Ik vond de cursus erg prettig! Omdat ik onregelmatig werk was het voor mij ideaal om de cursus op momenten te volgen die mij goed uitkwamen.

Op advies van mijn verloskundige ben ik bij de cursus van Krachtig Bevallen terecht gekomen. Ik vond de cursus erg prettig! Omdat ik onregelmatig werk was het voor mij ideaal om de cursus op momenten te volgen die mij goed uitkwamen. Ook vond ik het heel fijn dat ik de video’s terug kon kijken, waardoor ik alles beter kon onthouden.

Ik vind Francisca zelf ook heel leuk en betrokken, ik had echt het idee dat ik bij haar terecht kon. De uitleg over de fases van de bevalling vond ik vooral heel nuttig, daardoor had ik een goed beeld van wat ik zou kunnen verwachten en ging ik zekerder de bevalling in. Ook vond de positieve mindset training heel fijn en nam mijn zelfvertrouwen nog meer toe. De community vond ik leuk en ik heb veel gehad aan de online live sessies. Ik zou deze cursus zeker aanraden aan anderen!

Johanna Bekema-Wildschut

‘De cursus van Krachtig Bevallen heb ik als leuk, informatief en duidelijk ervaren! Tijdens mijn bevalling heb ik er veel aangehad.’

De cursus van Krachtig Bevallen heb ik als leuk, informatief en duidelijk ervaren! Tijdens mijn bevalling heb ik er veel aangehad. De audio opname voor een positieve mindset heb tijdens mijn bevalling gebruikt en deze heeft mij enorm geholpen. Samen met achtergrond muziek, wat ook werd geadviseerd lukte het om volledig in mijn bubbel te komen en te blijven.

Op de community staat veel informatie om vol van vertrouwen je bevalling in te gaan. Ik zou het platform van Krachtig Bevallen zeker aanbevelen. De informatie die er wordt gegeven is heel zinvol en je krijgt op al je vragen omtrent je zwangerschap antwoord. Ook is het in contact komen met andere zwangeren, en hun verhalen, een meerwaarde.

Anja de Roos

‘Ik heb de cursus in één woord super ervaren. Door de cursus had ik een beetje een idee wat ik kon verwachten en wat ik zou kunnen doen.’

Ik zag via Instagram een bericht voorbij komen voor een webinar en daar heb ik toen aan deelgenomen. Hier ben in enthousiast door geraakt en heb mij snel aangemeld!

Ik heb de cursus in één woord super ervaren. Door de cursus had ik een beetje een idee wat ik kon verwachten en wat ik zou kunnen doen. Ik vond het fijn om informatie te krijgen over, de fasen van de bevalling, pijnbestrijding, positief denken en hoe je het beste zou kunnen persen. Dit zijn de dingen die ik mee heb genomen in mijn bevalling. Ik vind de community ook echt super! Je hebt gelijk contact met jou en dat is erg fijn. Iemand die naar je luistert en je adviezen geeft, echt top! Deze cursus raad ik dan ook echt iedereen aan die het wil horen! Heel erg bedankt voor de cursus, je adviezen en luistert oor.

Saviya de Boer

‘Na jouw webinar waren zowel mijn vriend en ik heel positief en enthousiast om jouw cursus te gaan volgen! Ik vond jouw eigen ervaring/werk erg prettig.’

Na jouw webinar waren zowel mijn vriend en ik heel positief en enthousiast om jouw cursus te gaan volgen! Ik vond jouw cursus erg fijn, ook de voorbeelden uit jouw eigen ervaring/werk vond ik erg prettig. En heel makkelijk en gebruiksvriendelijk dat je op je eigen tijd de filmpjes kan bekijken en informatie kan doornemen. Tijdens de weeën/bevalling probeerde ik te denken aan een enorme prestatie die ik ooit heb geleverd; een wandelmarathon van 42,5 km die ik al een paar keer heb gelopen. Zoals jij ook een voorbeeld geeft van een hardloopwedstrijd; een enorme prestatie leveren die je kan vergelijken met een bevalling.

Daarnaast benoem jij in jouw cursus dat een positieve mindset tijdens de bevalling erg belangrijk is. Tijdens de bevalling probeerde ik constant die positieve mindset vast te houden. Ook benoemde jij dat je het beste kunt ontspannen en de weeën niet moet gaan tegenwerken. Zo zal de ontsluiting sneller gaan en daarmee ook de bevalling. Dit alles heeft mij erg geholpen; ik heb in totaal ongeveer 12 uur over de bevalling gedaan van mijn eerste kindje. Ik raad deze cursus zeker aan! Ik vond jouw cursus heel prettig te volgen, ook tijdens je webinar vond ik jouw enthousiasme erg leuk! Jij legt alles heel begrijpelijk uit tijdens jouw cursus, zodat iedere zwangere vrouw ontspannen de bevalling in kan gaan.

Lianne Smulders

‘Ik vond de cursus fijn om op mijn eigen tempo te volgen. Ik vond vooral het hoofdstuk over het begin van de bevalling het interessantst.’

Ik vond de cursus fijn om op mijn eigen tempo te volgen. Ik vond vooral het hoofdstuk over het begin van de bevalling het interessantst. Hoe begint het, waar moet je op letten, wanneer moet je bellen.. de praktische informatie. Ook vond ik de verschillende houdingen om weeën op te vangen en te bevallen interessant. Het was ook fijn om al wat informatie te lezen over een keizersnede, ctg onderzoek, versie etc. Ik vond het leuk om de community bij te houden. Ik las graag de verhalen van anderen en tips die werden gegeven. Ik heb zelf ook contact gehad met iemand via de privé chat n.a.v. mijn verhaal op het forum. Dat vond ik erg leuk!Ik ben aanwezig geweest bij Q&A sessies. Ik vond vooral de eerste leuk en interessant. Het ging toen ook voornamelijk over borstvoeding. De tweede die ik volgde ging volgens mij over mindset, visualiseren e.d. Dat paste wat minder goed bij mij.

Ik zou het platform zeker aanraden. Ik vind de hoofdstukken duidelijk, ook combinatie van tekst, werkboekje en filmpjes is fijn. Het aller fijnst is toch wel dat jij zelf ook goed te bereiken bent met vragen e.d. Zo is het toch ook een beetje persoonlijk ipv alles zelf uitzoeken online.

Daniëlle van Dijk

‘Ik raad de cursus van Krachtig Bevallen zeker aan! Vond het super fijn om mijn vragen te kunnen stellen aan een professional.’

Vond het super fijn om mijn vragen te kunnen stellen aan een professional. Deze drempel is lager dan dat je naar het ziekenhuis belt. Verder staat alles op het platform te lezen en te luisteren m.b.t. de zwangerschap, bevalling en daarna.

Ook komt positief brein tijdens de bevalling aan de orde. Positief zijn tegen jezelf en zeggen dat je dit kunt. Tijdens de bevalling continu tegen mijzelf gezegd dat ik dit kon. Door ervaringen te delen in de community tijdens de zwangerschap krijg je veel meer inzichten en geeft het op sommige vlakken ook rust. Heel veel herkenbare punten en heel leerzaam was deelnemen aan het platform. Fijn om te weten wat je te wachten staat. Het is toch nieuw en spannend en je weet niet wat er gaat komen. Door het platform krijg je meer inzicht over de zwangerschap, bevalling en daarna.

Chantal Grooten

‘Ik ben een controlfreak en hier heb je nou net geen controle op. Goed voorbereid zijn en weten welke opties er zijn hebben mij wel geholpen rustig de bevalling te starten.’

Ik heb het platform als prettig ervaren! Ik ben een controlfreak en hier heb je nou net geen controle op. Goed voorbereid zijn en weten welke opties er zijn hebben mij wel geholpen rustig de bevalling te starten. Op het moment dat de vacuümpomp werd gebruikt, was ik mij er bijvoorbeeld al van bewust dat er een knip gezet zou worden. Wat mij het meeste geholpen heeft is weten dat elke wee je dichter bij je doel brengt en het geen zin heeft om hier tegenin te gaan, zoveel als mogelijk proberen te ontspannen. 

Mijn inleiding stond al gepland en voordat we het consult met de gynaecoloog hadden om deze te bespreken hebben mijn vriend en ik de modules die daar over gaan bekeken. Dit zorgde ervoor dat we beter begrepen wat de gynaecoloog bedoelde dankzij de voorbeelden.

Renske Kelderhuis

‘Via mijn gynaecoloog kwam ik bij jou terecht. Zij gaf onder andere deze cursus als advies, omdat ik met mijn tweelingzwangerschap in het ziekenhuis moest bevallen en jij hier werkt en dus veel hierover weet.’

De cursus heb ik als prettig ervaren. Het voordeel is dat het allemaal online is en je het dus in je eigen tijd kan doen. Ook ideaal in tijden van corona. Daarnaast heeft het mij erg geholpen dat jij in het ziekenhuis werkt en dus weet hoe alles er aan toe gaat. In de cursus ben jij hier ook eerlijk over, je belicht zowel de positieve als negatieve kanten en wat realistisch is.

Door mijn tweelingzwangerschap had ik andere vragen als anderen. Jij hebt de tijd genomen voor mij om deze te beantwoorden en bent betrokken. Het heeft mij erg geholpen dat jij werkzaam bent in het ziekenhuis en dus ook ervaringen hierover kan delen. De cursus zelf vond ik heel waardevol. Hierin werden alle kanten van de bevalling belicht en ook was er ruimte voor een positieve mindset. Hier heb ik bij mij bevalling profijt van gehad.

De Q&A online sessies waren fijne sessies om vragen te stellen en in contact te komen met andere zwangeren. Iedereen heeft zijn eigen vragen waar je zelf ook weer wat van opsteekt. Ook bood jij genoeg ruimte voor eigen inbreng en je voelde aan welke onderwerpen er besproken konden worden. Een pluspunt is dat jij de sessies later ook hebt opgenomen, zodat het achteraf terug te kijken was.

Het heeft mij de ruimte gegeven om mijn vragen te stellen en ook om zorgen weg te nemen.

Ik zou de cursus ook zeker weten aanraden. De cursus zit goed in elkaar en het is in eigen tijd en op eigen tempo te volgen. Daarnaast biedt het ook aan de partner de mogelijkheid om mee te doen met de cursus. Er is ook gedacht aan de man in de cursus. Je neemt daarnaast tijd voor de deelnemers, wil hun eerlijk inlichten. Geen vraag is te gek.

Romani Warbie

‘Prettige cursus. Ik vond het heel fijn dat ik alle video’s terug kon kijken wanneer ik wilde. Het was bijna een soort Netflix serie.’

Vond het ook fijn dat ik op mijn mobiel video’s kon bekijken. 

Wat voor mij de belangrijkste is geweest, is het onderdeel betreffende mindset! Ik was hier al bekend mee, maar ik weet zeker dat ik mijn bevalling als positief heb ervaren door dit toe te passen. Achteraf gezien was het geen gemakkelijke!

Ik raad deze cursus iedereen aan. Nadat ik een introductie video had gezien van jou, heb ik mij direct ingeschreven. Je bent heel fijn om naar te luisteren!

Alina Kahl

‘Wij zijn veel nuttige informatie tegen gekomen die ons goed op de bevalling heeft voorbereid. De filmpjes zijn kort, krachtig en duidelijk wat het kijken leuk maakt.’

Je kan alles vaker bekijken en op tijdstippen die jou uitkomen. Dat is erg prettig. Ook de Q en A sessies vond ik leerzaam en ook leuk omdat je hier met andere zwangere vrouwen in contact kon komen.

Daadwerkelijk contact hebben met anderen en het over verschillende vraagstukken te kunnen hebben, was erg waardevol. Francisca gaat tijdens deze sessies dieper in op informatie uit de cursus of geeft nieuwe informatie over vraagstukken die wij aandragen. Erg leerzaam!

Ik persoonlijk had heel veel aan de informatie over de verschillende fases van de bevalling en wat me tijdens deze fases te wachten stond. Daarnaast vond ik het heel waardevol om erop gewezen te worden dat ik tussen de weeën moest gaan ontspannen om de ontsluiting sneller te laten verlopen. Door te weten wat er allemaal ging gebeuren, voelde ik mij goed in staat om de bevalling rustig in te gaan, tijdens de bevalling te ontspannen en er uiteindelijk een positief gevoel aan over heb gehouden. Dat kwam wel ook vooral door de geweldige ondersteuning van mijn vriend tijdens de hele bevalling. Dus je partner er goed bij betrekken en veel over jullie verwachtingen praten, helpt ook enorm.

Hester van de Geest

‘Ik ben ervan overtuigd dat de kennis, wat je gedeeld hebt in je cursus, precies zo is. Je laat duidelijk merken dat bevallen een mentale kwestie is en dat heb ik ook echt helemaal zo ervaren. Dank daarvoor, dit deel ik ook zeker met anderen in mijn omgeving.’

Ik vond de cursus heel fijn, interessant en heel leerzaam. Het was prettig dat je, en met beeld en met tekst werkte en dat je alles zo vaak kon bekijken en lezen als je wilde. Jij was ook heel toegankelijk en je was oprecht geïnteresseerd in mij hoe het ging. Door een privé berichtje van jou, is er door ons gesprek een deel “nieuwe ik” ontstaan, fantastisch!! Ook was het heel fijn om naar je filmpjes, zowel in de cursus als de podcasts, te luisteren. Ik ben ervan overtuigd dat de kennis, wat je gedeeld hebt in je cursus, precies zo is. Je laat duidelijk merken dat bevallen een mentale kwestie is en dat heb ik ook echt helemaal zo ervaren. Het was heel fijn om kennis over het lichamelijke aspect te weten en ook heel fijn om die affirmaties en “de kracht van NLP” te weten. Dank daarvoor, dit deel ik ook zeker met anderen in mijn omgeving. Ik vind je top!

Krista Engwerda

‘De cursus is ontzettend uitgebreid en goed te volgen, ik ben hier erg positief over. Ik heb het meeste aan de informatie over de verschillende fases tijdens de bevalling gehad. Ik herkende ze tijdens de bevalling wat weer zelfvertrouwen gaf, dit was heel prettig. Ook sprak je over de eigen kracht van vrouwen. Je wilt echt dat vrouwen in zichzelf geloven en dat ze doormiddels een goede voorbereiding er ‘klaar’ voor zijn.’

Ik vond het erg leuk om de community door te lezen, hier heb ik zeker wat aan gehad. Mattijs en ik zijn een paar keer samen aanwezig geweest bij de Masterclass en Q&A sessies. We vonden het erg leuk om hierbij aanwezig te zijn en al onze vragen beantwoord te krijgen. Aan de hand van een bepaald onderwerp ging je vertellen. Ook was er op het platform altijd ruimte voor vragen.

Het platform en de cursus zorgen voor een goede voorbereiding. Je weet wat je kunt verwachten, bent hierdoor zekerder en kunt ook goede keuzes maken.

Steffanie Drost Caspers

‘Leerzaam en fijn! Goede, duidelijke informatie waar ik veel aan heb gehad. Door deze cursus ging ik met meer zelfvertrouwen mijn (stuit)bevalling tegemoet en verdwenen mijn nachtmerries die ik had.’

Ik heb het platform als zeer waardevol ervaren. Eigenlijk vond ik alle informatie in de cursussen fijn om te lezen en horen. Tijdens de bevalling zelf dacht ik vaak aan het 10 km verhaal, maar ook aan de ingesproken voicememo over ‘ ik kan dit’. Ook had ik een playlist gemaakt met liedje ter extra motivatie.

Rachel van de Schraaf van Doeselaar

‘Erg interessant, informatief, positief en inspirerend. De wijze waarop de cursus wordt gegeven vind ik persoonlijk en betrokken, en echt van deze tijd.’

De motiverende audio heeft me erg geholpen om positief aan mijn bevalling te beginnen! Vlak voor mijn bevalling werd het me toch wat te spannend en kwamen er wat angsten boven. Uit die audio heb ik toen veel kracht kunnen halen.

Daarnaast heb ik sowieso gewoon veel gehad aan alle informatie van het platform over de bevalling. Ik vond het fijn om op de hoogte te zijn van alle mogelijke scenario’s, zo voelde ik mezelf goed voorbereid.

Het platform zou ik absoluut aanraden aan iedereen die een kind verwacht. Het is een complete cursus waarbij je goed voorbereid wordt, op een positieve, inspirerende en energieke manier.

Jessica Johannink

‘Krachtig bevallen; die 2 woorden kloppen als een bus! Als je de cursus volgt en je blijft nuchter (een bevalling doet nu eenmaal pijn) dan kan iedere vrouw krachtig bevallen en er goed op terug kijken. Ik heb mijn bevalling als heel bijzonder en intens ervaren. Ook mijn vriend heeft zijn deel van de cursus meegedaan en weet zeker dat dit ook heeft geholpen.’

De mentale voorbereiding. Blijf positief, nuchter en geloof erin dat je het kan. Ook de informatie over puf technieken hebben hierbij geholpen. Verder heb ik met mijn vriend besproken welke houding ik prettig zou vinden vanuit hem. Ook dit kwam in de cursus naar voren. Ik was tijdens de weeën en bevalling rustig en de verloskundige kon hierdoor concluderen dat ik zwakke weeën had. Ik heb een redelijk voortraject gehad met “oefenweeën”. Enkele dagen werd tegen mij gezegd dat het nog erger werd. Mentaal bereide ik mij dus voor op nóg meer pijn. Al met al had ik uiteindelijk, nadat de weeën regelmatig werden al 9 cm ontsluiting. Ik was zo opgelucht en blij dat het laatste stukje zo gepiept was. Het enige wat ik door de cursus nog dacht is; oké nog 1 moment pijn en dat is het moment zodra het hoofdje “staat”. Maar ook deze heb ik niet al zeer pijnlijk ervaren (komt door de adrenaline denk ik). Ik was zo opgelucht en blij dat ik het ook zonder pijnbestrijding heb gedaan, dat is wat ik wou.

De cursus heb ik als zeer prettig ervaren. Vooral hoe je in gaat op de mentale voorbereiding. Hier geloof ik nu ook 100% in.

Daisy van Binsbergen

‘Heb je zenuwen en angst voor de bevalling en in de zwangerschap, volg een cursus bij krachtig bevallen. Lig je wakker in bed door alle schopjes, pak je telefoon en kijk filmpjes zodat je ook nog wat kan leren.’

Het platform van ik heel erg fijn, dit is mijn eerste kindje en was heel erg zenuwachtig.

De fases van de weeën en over hoe je de pijn moest wegdenken vond ik erg interessant. Ook vond ik het fijn dat ik altijd met een persoonlijk berichte bij je terecht kon als ik ergens mee zat.

Sanne van der Zee

‘Absolute aanrader! Deze informatie zou iedere zwangere aangeboden moeten krijgen om te weten wat je te wachten staat en hoe te handelen. Dat geeft een stuk meer zekerheid en bewustwording.’

De masterclasses en Q&A zijn erg leerzaam en fijn dat er op deze manier ook werd aangeboden. De geoefendheid om interactief mee te doen en vragen te stellen vond ik erg fijn!

Erg prettig platform met alle nodige informatie om goed voorbereid naar je bevalling en de periode daarna toe te werken. Voor mij gaf dit een stuk zekerheid en zelfvertrouwen waarvan ik niet weet hoe ik dit anders gekregen zou hebben. Onder andere omdat ik anders ook niet zou weten waar ik betrouwbare informatie weg zou kunnen halen op de wijde wereld van internet.

Mariëlle Palstra

‘Naast het informatieve gedeelte heeft vooral het NLP gedeelte mij (onbewust) voor en tijdens de bevalling geholpen.’

Wil je naast informatie over de bevalling óók gevoelsmatig klaargestoomd worden voor de bevalling? Dan raad ik de cursus Krachtig bevallen, die je ook nog eens in je eigen tempo en vanuit huis kunt volgen, aan!

Arjanne Boven- de Leeuw

‘Duidelijke cursus, in een hele fijne cursus omgeving.’

Wat ik super interessant vond waren de fases van de bevalling, de kennis er over. Weten wat je kunt verwachten. Ondanks dat elke bevalling anders is, is er natuurlijk een basis die veel hetzelfde is. En mindset doet een hoop in hoe je terug kijkt op je bevalling.

Anne Maeghs

‘Mijn bevalling was voor mij de meest bijzondere ervaring in je leven en ondanks dat het natuurlijk pijnlijk is heb ik er ook erg van kunnen genieten. Een positieve ervaring waarin je zelf autonomie ervaart en vertrouwen hebt in je lichaam is iets dat ik elke zwangere zou toewensen. Voor mij heeft krachtig bevallen hier zeker aan bijgedragen’

De cursus heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik nodig had om een positieve ervaring te hebben tijdens mijn bevalling, ondanks dat deze erg zwaar was en pijnmedicatie niet werkte. Het is een fijn online platform met kundige informatie om op een positieve en vertrouwde manier je bevalling tegemoet te zien, zonder dat je angstig wordt! Het was ook zeer helpend voor mijn partner die wist wat hij kon verwachten en hoe mij te coachen. Francisca, bedankt voor jouw positieve en kundige voorlichting!