Zwangeren informeren dat is hét doel van de samenwerking tussen Verloskundige praktijk Bolsward en Krachtig Bevallen

Om zwangeren en hun partners goed voor te breiden op de bevalling gaan Verloskundige praktijk Bolsward en Krachtig Bevallen samenwerken op het gebied van zwangerschapsvoorlichting. Francisca Falkena neemt namens haar bedrijf Krachtig Bevallen de voorlichtingsavonden over van Verloskundige praktijk Bolsward. Gespecialiseerd verpleegkundige Francisca werkt al meer dan 10 jaar op de kraamafdeling en verloskamers in het ziekenhuis. Daarnaast heeft ze het afgelopen jaar een online platform voor zwangeren opgericht in de vorm van Krachtig Bevallen. Francisca zal wekelijkse webinars geven. Dit is een interactieve online voorlichtingsbijeenkomst van ongeveer 90 minuten. Het doel van deze avond is de deelnemers op een informerende, motiverende en inspirerende wijze mee te nemen in de voorbereiding op de bevalling. Deze bijeenkomst is uiteraard voor iedereen toegankelijk en er zijn geen kosten aan verbonden.

“Samen heb je zoveel meer bereik”

De Verloskundige praktijk Bolsward is een gemoedelijke plattelandspraktijk en werkt al jaren met zwangeren, barenden en kraamvrouwen. Verloskundige Welmoed, Jantien en Alice hebben ontzettend veel ervaring en werken op drie locaties: Bolsward, Witmarsum en Makkum. Ze staan bekend om hun enthousiasme en persoonlijke begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. 

Rond de opname van een podcast over zwangerschap en bevalling met verloskundige Welmoed Hemeltjen ontstond het idee om samen te werken en de kennis en ervaring te bundelen. Zowel Verloskundige Praktijk Bolsward als Krachtig Bevallen zien zo de kans om zwangeren nog beter voor te bereiden op de bevalling, óók in deze tijd. 

Het online platform van Krachtig Bevallen

Tijdens de voorlichtingsavond wordt je in een vogelvlucht meegenomen door hetgeen je te wachten staat voor de bevalling. Daarnaast krijg je tips en kun je vragen stellen. Onderwerpen welke aan bod komen zijn bijvoorbeeld; het begin van de bevalling, de fasen van de bevalling, pijn en pijnstilling, bevallen thuis of ziekenhuis, bevallen met de kracht van mindset en waarom partners MEGA belangrijk zijn tijdens de bevalling. Na deze avond ga je een stuk zelfverzekerder richting je bevalling. Uiteraard is niet alle informatie in 90 minuten te bespreken. Dus wanneer je enthousiast bent over de voorlichting en alles wilt weten wat je moet weten, dan krijg je natuurlijk de kans om je aan te melden voor de uitgebreidere online zwangerschapscursus van Krachtig Bevallen.

Wist je dat de aanvullende cursus op het online platform van Krachtig Bevallen bij een aanvullende verzekering vaak (deels) vergoedt wordt door de zorgverzekeraar? Klik HIER om te kijken of en hoe jou zorgverzekeraar omgaat met het vergoeden van een zwangerschapscursus.