Bevallen in bad

Ik krijg vaak de vraag of het aan te raden is om in bad te bevallen. Mijn antwoord daarop is ja. En ik zal je in deze blog uitleggen waarom. Zelf ben ik van mijn eerste zoon ook in bad bevallen. Ik vond het heel fijn en de voordelen zijn groot. Dus wie weet is dit ook wat voor jou.

In bad bevallen is een veelgekozen methode door vrouwen die hoogzwanger zijn. Zelf heb ik ook gebruik gemaakt van een bad bij mijn eerste bevalling. Waarom is een bad zo prettig? Dit doen we om verschillende redenen, in het water ben je bijvoorbeeld gewichtloos en kun je beter omgaan met de pijn.

Ook voor vrouwen die last hebben van hun bekken, kan een bevalling in bad een uitkomst zijn. Als je erg veel last hebt van pijnlijke weeën, kun je in het water gemakkelijker een andere houding aannemen. Door het water op een aangename temperatuur te zetten zou je je meer ontspannen kunnen voelen. Warmte zorgt er namelijk voor dat je spieren ontspannen. En meer ontspanning is meer ontsluiting!

Mocht je overigens erg tegen de bevalling opzien? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik geef namelijk cursussen zodat jij met een zekerder gevoel de bevalling in gaat. Interesse? Klik hier om je aan te melden voor het online platform om je volledig voor te bereiden op de bevalling.