• Zwanger! En wat nu?

    Verloskundige Praktijk Bolsward en Krachtig Bevallen slaan de handen ineen.

Gefeliciteerd met je zwangerschap 😃

De zwangerschap en de voorbereiding op de komst van een kind is een prachtige ervaring, maar soms ook uitdagend en onzeker. De huidige tijd waarin wij leven maakt het daarbij misschien nog wel een stukje uitdagender. Om jou als zwangere vrouw en je partner optimaal voor te bereiden op de bevalling gaan wij jullie helpen!

Voordat we met een voorstel komen, wil ik (Francisca) mijzelf graag even kort aan je voorstellen! 😉

Mijn naam is Francisca Falkena, moeder van twee. Als moeder en verpleegkundige in het Antonius Ziekenhuis Sneek heb ik op de verloskamers genoeg ervaring opgedaan om te weten hoe belangrijk een goede voorbereiding op je bevalling is. Dit deel ik graag met je! Daarom heb ik het afgelopen jaar een online platform gemaakt waar je andere zwangeren kunt ontmoeten en een uitgebreide cursus klaar staat.

Krachtig Bevallen heb ik opgezet met de persoonlijke missie jou zo goed mogelijk voor te bereiden op alle facetten welke je tegenkomt in jouw bevalling. Het creëren van realistische verwachtingen en het ingaan van de bevalling met een positieve mindset, speelt hierin een belangrijke rol. Verloskundige praktijk Bolsward vond dit z’n goed initiatief waarop wij besloten om elkaar te helpen om nog meer zwangeren te bereiken en ze te helpen goed voorbereid te zijn op hun bevalling.

’Goed voorbereid je bevalling in gaan, dat is super belangrijk!’

– Francisca Falkena –

Online webinar over de bevalling 

Wil jij je ook goed voorbereiden op de bevalling? Dan ben je welkom in de wekelijkse GRATIS webinar van Krachtig Bevallen. Als obstetrie verpleegkundige werk ik al meer dan 10 jaar op de verloskamers en daarom kan ik je vertellen hoe jij je goed kunt voorbereiden op zowel een thuis als ziekenhuis bevalling. Met goede voorbereiding heb je een grote kans op een positieve bevallingservaring en dat wil natuurlijk iedereen. Meld je snel aan, vol is vol. Vul hieronder je gegevens in en kies welke datum jou past! Tip; ook echt een aanrader om met je partner te volgen.

Wat komt aan bod?

  • Wanneer begint je bevalling?
  • De fasen van de bevalling;
  • Pijn en pijnstilling;
  • Bevallen thuis en ziekenhuis;
  • Bevallen met de kracht van mindset;
  • Waarom partners MEGA belangrijk zijn;
  • En een super tof aanbod!

Podcast Krachtig Bevallen

De podcast Krachtig Bevallen gaat over de zwangerschap, bevallen en de kraamtijd. In de podcast worden deskundigen geïnterviewd over dit onderwerp zodat je meegenomen wordt in de achtergronden van dit bijzondere proces. Verschillende specialisten van het Antonius Ziekenhuis komen aan het woord om jou optimaal voor te bereiden op je bevalling.

In het bijzonder willen we je de aflevering met Welmoed Hemetjen onder de aandacht brengen:

Tevens is er een podcast opgenomen met een kraamverzorgster en komen er nog vele andere interessante gesprekken aan in de komende periode.

Wil jij nog meer tips en advies?

Nog beter voorbereid en vol zelfvertrouwen een unieke en krachtige bevalling tegemoet gaan?

Meld je dan aan voor jouw persoonlijke toegang tot hét online platform voor zwangeren!

Leer meer over de bevalling, bevallen in het ziekenhuis, het hebben van een positieve mindset, persoonlijke ontwikkeling, en omgaan met pijn.

10% korting omdat je je via praktijk Bolsward aanmeldt.

Gebruik code: BOLSWARD10%

Omdat Verloskundige Praktijk Bolsward en Krachtig Bevallen samenwerken wordt deze cursus door heel veel zorgverzekeraars uit de aanvullende verzekering vergoed. Kijk hier of jou zorgverzekeraar daar ook bij zit.

Kom jij bevallen in het Antonius Ziekenhuis, maar weet je niet hoe onze kraamsuites en verloskamers eruit zien? Wij geven je graag een digitale rondleiding over de kraamafdeling en verloskamers.

Ga voor meer informatie naar de pagina van de Verloskundige Praktijk Bolsward of mijn homepage!

Met vriendelijke groet,

Verloskundige praktijk Bolsward en Francisca Falkena-Yntema (Krachtig Bevallen)

Hoe bevalt het anderen?

Door Francisca haar uitleg werd ik zelfverzekerder en het nam de angst voor de bevalling weg. Waardoor mijn mindset voor de bevalling veranderde en ik zelfs zin in de bevalling kreeg. Ook mijn partner straalde meer rust uit omdat hij wist wat er van hem verwacht werd.

Bekijk alle testimonials >>

Je verteld het proces rustig, stelde mij op mijn gemak, maakte mij niet angstig en gaf mij een realistisch beeld van de bevalling. Jouw nummer één advies heeft geholpen, niet verzetten tegen de wee maar erin mee gaan, na de wee kan je bijkomen. Dit advies heeft mij heel goed geholpen waardoor ik de pijn onder controle had.

Bekijk alle testimonials >>

Medische termen en alle informatie rondom de bevalling legde jij uit en al mijn vragen werden door jou beantwoord. Zo fijn! En dat allemaal op een enthousiaste manier, je merkte bij jou zoveel passie bij dit werk. En dat werkt aanstekelijk. Je gaat met zoveel meer vertrouwen je bevalling tegemoet. Je bent zo ontzettend positief en dat heb je zeker nodig tijdens je bevalling! Een echte aanrader!

Bekijk alle testimonials >>

Francisca heeft ervaring en kan vele goede praktische voorbeelden geven. Daarnaast merk je dat ze passie heeft voor haar werk. Door goede voorlichting en coaching zijn onzekerheden weggenomen en ging ik zelfverzekerd de zwangerschap in en de bevalling door.

Bekijk alle testimonials >>

Ik zag altijd enorm op tegen de bevalling. Door jouw positieve mindset voelden we ons na deze informatie zelfverzekerd en wisten we wat ons te wachten stond. Dit gaf enorm veel rust en daardoor zagen we niet meer tegen de bevalling op maar keken we er zelfs naar uit. Door jou realiseerden we ons nog meer hoe bijzonder het is om op deze manier je kind ter wereld te mogen brengen en hoe krachtig het vrouwelijke lichaam is. Ik weet nog goed dat ik vlak na mijn bevalling zei; ‘Nou dit viel me mee’. Ik had nooit verwacht dat ik dit ooit zou zeggen. Deze voorbereiding gunnen we iedereen!

Bekijk alle testimonials >>

Dankzij de cursus kijk ik uit naar mijn bevalling, ik denk nu ‘kom maar op, ik ben er klaar voor’! Ik heb door de cursus geleerd dat ik zelf mijn eigen gedachten in de positieve zin kan beïnvloeden, ook wanneer de omstandigheden ongunstiger zijn. Doordat ik goed voorbereid ben op mijn bevalling weet ik wat mij te wachten staat, deze kennis geeft rust. Doordat ik tijdens mijn zwangerschap oefen met een positieve mindset kan ik deze tijdens mijn bevalling beter inzetten. Ook mijn man kan mij tijdens de bevalling ondersteunen door positieve gedachtes en herinneringen te benoemen zodat ik mij daar op kan concentreren, dit zal mij afleiden van de pijn. Kortom de cursus heeft mij gebracht dat ik uitkijk naar mijn bevalling en deze vol vertrouwen tegemoet ga.

Iedere zwangere wil zich graag voorbereiden, maar waarop? Hoe weet je wat je kunt verwachten van iets wat je nog nooit hebt meegemaakt? Francisca zet verwachtingen rondom deze bijzondere periode op een begrijpelijke manier uit en geeft ook realistische uitleg van verwachtingen, buiten de gemiddelde gang van zaken om. Immers, bijna geen enkele bevalling verloopt compleet volgens het boekje. In veel boeken is een deel terug te vinden van wat Francisca verteld, maar de cursus vormt hiervan de complete samenvatting van de gehele periode rond zwangerschap en de bevalling. Omdat ik al in het ziekenhuis werk wist ik inhoudelijk al e.e.a. van de bevalling af. Wat de cursus voor mij heeft toegevoegd zijn de modules over de mindset, de motivatie-audio en de affirmaties. 

Vooral als het je eerste bevalling is, weet je niet wat je te wachten staat, waardoor ik  angst gevoelens ging krijgen. Door middel van deze cursus leer je hier mee om gaan en ze juist om te zetten in zelfvertrouwen. Daarnaast krijg je alle informatie die je nodig hebt omtrent bevallen, waardoor je er niet onwetend in komt te staan. Ook kennis zorgt voor zelfvertrouwen en dat kunnen we op dit moment zeker gebruiken!

Dus deze cursus is echt een aanrader, omdat het je handvaten geeft in bepaalde situaties tijdens de bevalling. Ook voor de partner is het fijn om te weten wat de fases van een bevalling zijn. Echt fijn is het ook dat cursisten met elkaar kunnen communiceren via het platform en ervaringen kunnen uitwisselen.

Op de aanbeveling van een gynaecoloog van het Antonius ziekenhuis ben ik bij Krachtig Bevallen terecht gekomen. Ik heb de cursus als heel goed ervaren, het is een mooi en duidelijk platform. Francisca legt alles goed uit en deelt heel veel goede informatie. Wat ik bijvoorbeeld geleerd heb is hoe ik beter de weeën op kon vangen tijdens de bevalling, ik beviel bij mijn eerste kind heel erg snel en dit was vrij heftig. Ik zou de cursus zeker aanraden aan andere zwangeren! Want ik heb geleerd dat mindset heel belangrijk is en een goede voorbereiding is het halve werk! Francisca is heel betrokken en verstaat haar vak!

Op advies van mijn verloskundige ben ik bij de cursus van Krachtig Bevallen terecht gekomen. Ik vond de cursus erg prettig! Ik vind Francisca zelf ook heel leuk en betrokken, ik had echt het idee dat ik bij haar terecht kon. De uitleg over de fases van de bevalling vond ik vooral heel nuttig, daardoor had ik een goed beeld van wat ik zou kunnen verwachten en ging ik zekerder de bevalling in. Ook vond de positieve mindset training heel fijn en nam mijn zelfvertrouwen nog meer toe. De community vond ik leuk en ik heb veel gehad aan de online live sessies. Ik zou deze cursus zeker aanraden aan anderen! 

De cursus van Krachtig Bevallen heb ik als leuk, informatief en duidelijk ervaren! Tijdens mijn bevalling heb ik er veel aangehad. De audio opname voor een positieve mindset heb tijdens mijn bevalling gebruikt en deze heeft mij enorm geholpen. Samen met achtergrond muziek, wat ook werd geadviseerd lukte het om volledig in mijn bubbel te komen en te blijven. Op de community staat veel informatie om vol van vertrouwen je bevalling in te gaan. Ik zou het platform van Krachtig Bevallen zeker aanbevelen. De informatie die er wordt gegeven is heel zinvol en je krijgt op al je vragen omtrent je zwangerschap antwoord. Ook is het in contact komen met andere zwangeren, en hun verhalen, een meerwaarde. 

Na jouw webinar waren zowel mijn vriend en ik heel positief en enthousiast om jouw cursus te gaan volgen! Ik vond jouw cursus erg fijn, ook de voorbeelden uit jouw eigen ervaring/werk vond ik erg prettig. En heel makkelijk en gebruiksvriendelijk dat je op je eigen tijd de filmpjes kan bekijken en informatie kan doornemen. Tijdens de bevalling probeerde ik constant die positieve mindset vast te houden. Ook benoemde jij dat je het beste kunt ontspannen en de weeën niet moet gaan tegenwerken. Zo zal de ontsluiting sneller gaan en daarmee ook de bevalling. Dit alles heeft mij erg geholpen; ik heb in totaal ongeveer 12 uur over de bevalling gedaan van mijn eerste kindje. Ik raad deze cursus zeker aan! Ik vond jouw cursus heel prettig te volgen, ook tijdens je webinar vond ik jouw enthousiasme erg leuk! Jij legt alles heel begrijpelijk uit tijdens jouw cursus, zodat iedere zwangere vrouw ontspannen de bevalling in kan gaan.

Ik zag via Instagram een bericht voorbij komen voor een webinar en daar heb ik toen aan deelgenomen. Hier ben in enthousiast door geraakt en heb mij snel aangemeld!

Ik heb de cursus in één woord super ervaren. Door de cursus had ik een beetje een idee wat ik kon verwachten en wat ik zou kunnen doen. Ik vond het fijn om informatie te krijgen over, de fasen van de bevalling, pijnbestrijding, positief denken en hoe je het beste zou kunnen persen. Dit zijn de dingen die ik mee heb genomen in mijn bevalling. Ik vind de community ook echt super! Je hebt gelijk contact met jou en dat is erg fijn. Iemand die naar je luistert en je adviezen geeft, echt top! Deze cursus raad ik dan ook echt iedereen aan die het wil horen! Heel erg bedankt voor de cursus, je adviezen en luistert oor.

Ik vond het leuk om de community bij te houden. Ik las graag de verhalen van anderen en tips die werden gegeven. Ik heb zelf ook contact gehad met iemand via de privé chat n.a.v. mijn verhaal op het forum. Dat vond ik erg leuk!Ik ben aanwezig geweest bij Q&A sessies. Ik vond vooral de eerste leuk en interessant. Het ging toen ook voornamelijk over borstvoeding. De tweede die ik volgde ging volgens mij over mindset, visualiseren e.d. Dat paste wat minder goed bij mij.

Ik zou het platform zeker aanraden. Ik vind de hoofdstukken duidelijk, ook combinatie van tekst, werkboekje en filmpjes is fijn. Het aller fijnst is toch wel dat jij zelf ook goed te bereiken bent met vragen e.d. Zo is het toch ook een beetje persoonlijk ipv alles zelf uitzoeken online.

Vond het super fijn om mijn vragen te kunnen stellen aan een professional. Deze drempel is lager dan dat je naar het ziekenhuis belt. Verder staat alles op het platform te lezen en te luisteren m.b.t. de zwangerschap, bevalling en daarna. Ook komt positief brein tijdens de bevalling aan de orde. Positief zijn tegen jezelf en zeggen dat je dit kunt. Tijdens de bevalling continu tegen mijzelf gezegd dat ik dit kon.

Ik ben een controlfreak en hier heb je nou net geen controle op. Goed voorbereid zijn en weten welke opties er zijn hebben mij wel geholpen rustig de bevalling te starten. Wat mij het meeste geholpen heeft is weten dat elke wee je dichter bij je doel brengt en het geen zin heeft om hier tegenin te gaan, zoveel als mogelijk proberen te ontspannen. 

Via mijn gynaecoloog kwam ik bij jou terecht. Zij gaf onder andere deze cursus als advies, omdat ik met mijn tweelingzwangerschap in het ziekenhuis moest bevallen en jij hier werkt en dus veel hierover weet. Door mijn tweelingzwangerschap had ik andere vragen als anderen. Jij hebt de tijd genomen voor mij om deze te beantwoorden en bent betrokken. Het heeft mij erg geholpen dat jij werkzaam bent in het ziekenhuis en dus ook ervaringen hierover kan delen. De cursus zelf vond ik heel waardevol. Hierin werden alle kanten van de bevalling belicht en ook was er ruimte voor een positieve mindset. Hier heb ik bij mij bevalling profijt van gehad.

Prettige cursus. Ik vond het heel fijn dat ik alle video’s terug kon kijken wanneer ik wilde. Het was bijna een soort Netflix serie 😉 Wat voor mij de belangrijkste is geweest, is het onderdeel betreffende mindset! Ik was hier al bekend mee, maar ik weet zeker dat ik mijn bevalling als positief heb ervaren door dit toe te passen. 

Wij zijn veel nuttige informatie tegen gekomen die ons goed op de bevalling heeft voorbereid. De filmpjes zijn kort, krachtig en duidelijk wat het kijken leuk maakt. Je kan alles vaker bekijken en op tijdstippen die jou uitkomen. Dat is erg prettig. Ook de Q en A sessies vond ik leerzaam en ook leuk omdat je hier met andere zwangere vrouwen in contact kon komen.

Daadwerkelijk contact hebben met anderen en het over verschillende vraagstukken te kunnen hebben, was erg waardevol. Francisca gaat tijdens deze sessies dieper in op informatie uit de cursus of geeft nieuwe informatie over vraagstukken die wij aandragen. Erg leerzaam!

Ik vond de cursus heel fijn, interessant en heel leerzaam. Het was prettig dat je, en met beeld en met tekst werkte en dat je alles zo vaak kon bekijken en lezen als je wilde. Jij was ook heel toegankelijk en je was oprecht geïnteresseerd in mij hoe het ging.  Door een privé berichtje van jou, is er door ons gesprek een deel “nieuwe ik”  ontstaan, fantastisch!! Ook was het heel fijn om naar je filmpjes, zowel in de cursus als de podcasts, te luisteren. Ik ben ervan overtuigd dat de kennis, wat je gedeeld hebt in je cursus, precies zo is. Je laat duidelijk merken dat bevallen een mentale kwestie is en dat heb ik ook echt helemaal zo ervaren. Dank daarvoor, dit deel ik ook zeker met anderen in mijn omgeving. Ik vind je top!

De cursus is ontzettend uitgebreid en goed te volgen, ik ben hier erg positief over.

Ik heb het meeste aan de informatie over de verschillende fases tijdens de bevalling gehad. Ik herkende ze tijdens de bevalling wat weer zelfvertrouwen gaf, dit was heel prettig. Ook sprak je over de eigen kracht van vrouwen. Je wilt echt dat vrouwen in zichzelf geloven en dat ze doormiddels een goede voorbereiding er ‘klaar’ voor zijn.

De cursus heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik was erg onzeker over de bevalling, ik had er zelfs nachtmerries over. Maar door de cursus kreeg ik meer zelfvertrouwen in mijn eigen kunnen en keek ik minder angstig naar de bevalling. Zelfs toen het een stuitbevalling werd.

Erg interessant, informatief, positief en inspirerend. De wijze waarop de cursus wordt gegeven vind ik persoonlijk en betrokken, en echt van deze tijd.

Krachtig bevallen; die 2 woorden kloppen als een bus! Als je de cursus volgt en je blijft nuchter (een bevalling doet nu eenmaal pijn) dan kan iedere vrouw krachtig bevallen en er goed op terug kijken. Ik heb mijn bevalling als heel bijzonder en intens ervaren. Ook mijn vriend heeft zijn deel van de cursus meegedaan en weet zeker dat dit ook heeft geholpen.

Heb je zenuwen en angst voor de bevalling en in de zwangerschap, volg een cursus bij krachtig bevallen. Lig je wakker in bed door alle schopjes, pak je telefoon en kijk filmpjes zodat je ook nog wat kan leren.