Online webinar over de bevalling 

Omdat niemand nu makkelijk bij elkaar kan komen i.v.m. de corona maatregelen, wil ik ervoor zorgen dat jij toch goed voorbereid bent op de bevalling. Daarom nodig ik jou uit om een GRATIS webinar te volgen bij Krachtig Bevallen. Dit webinar wordt nu in coronatijd elke week gegeven van 19:30 tot 21:00 uur. Vul hieronder je gegevens in en kies welke datum jou past!

Wat komt aan bod?

 • Wanneer begint je bevalling?
 • De fasen van de bevalling;
 • Pijn en pijnstilling;
 • Bevallen thuis en ziekenhuis;
 • Bevallen met de kracht van mindset;
 • Waarom partners MEGA belangrijk zijn;
 • En een super tof aanbod!

Podcast Krachtig Bevallen

De podcast Krachtig Bevallen gaat over de zwangerschap, bevallen en de kraamtijd. In de podcast worden deskundigen geïnterviewd over dit onderwerp zodat je meegenomen wordt in de achtergronden van dit bijzondere proces. Er zullen verschillende specialisten aan het woord komen en jou helpen je voor te bereiden op jouw bevalling.

’Goed voorbereid je bevalling in gaan, dat is super belangrijk!’

– Francisca Falkena –

Gratis tips voor jouw bevalling:

 • Tip 1 | Voorbereiding

  Een goede voorbereiding is het halve werk. Goed voorbereid je bevalling in gaan is super belangrijk. Want dit helpt jou en je partner om goed voorbereid te zijn op jouw unieke bevalling en vol vertrouwen deze bijzondere levensgebeurtenis aan te gaan. Het programma Krachtig Bevallen biedt een complete voorlichting en helpt jou hierbij.

 • Tip 2 | Warmte

  Warmte geeft ontspanning aan de spieren. Ga onder de warme douche staan, lekker in bad liggen of zelfs een kruik is ook al heel fijn. De warmte neemt de scherpe randjes van de pijn weg. Spieren die warm zijn kunnen beter ontspannen.

 • Tip 3 | Beweging

  Blijf bewegen! Je kunt bijvoorbeeld veel verschillende houdingen proberen, dit geeft een gunstig effect op het indalen van je kindje. Er zijn heel veel verschillende houdingen; deze houdingen neem ik door in het Krachtige Bevallen programma.

 • Tip 4 | Bevalplan

  Maak een bevalplan. Denk na over wat jij en je partner prettig vinden tijdens de bevalling. Alleen dan moet je wel weten wat je prettig vindt. Als je je goed in leest voorafgaand aan je bevalling dan ben je zelfverzekerder tijdens de bevalling en hou jij de regie. Jij kunt dan aangeven welke hulp je verwacht en wat voor jou goed werkt, hier kunnen zorgprofessionals dan zoveel mogelijk rekening mee houden.

 • Tip 5 | Geboortebal

  Als je op een geboortebal zit heb je direct een goede houding. Ook kan het fijn zijn om op de bal heen en weer te bewegen. De bewegingen leiden af, waardoor je minder pijn ervaart. De zwaartekracht werkt op deze manier in het voordeel en helpt het indalen te bevorderen.

 • Tip 6 | Positieve mindset

  Richt je op positieve gedachten. Bevallen is mindset. Hoe positiever je in de bevalling staat hoe meer je dit zal helpen. Vraag de begeleiding om je heen om je zo positief mogelijk te coachen, zo kun je de bevalling beter aan en kom je in een flow. In het Krachtig Bevallen programma zitten twee modules over mindset. Een positieve mindset beïnvloed je bevalling op een positieve manier.

Wil jij nog meer tips en advies?

Wil jij nog beter voorbereid en vol zelfvertrouwen een unieke en krachtige bevalling tegemoet gaan?

Meld je dan aan voor jouw persoonlijke toegang tot hét online platform voor zwangeren!

De do‘s en dont’s voor mannen

Wat kan je wel doen:

 • Wees volledig aanwezig bij de bevalling. Jij bent de persoon die ze vertrouwd en graag naast haar zijde wil hebben.

 • Haar rug masseren is een van de fijnste manieren om de weeën in haar rug minder pijnlijk te maken. En met masseren bedoel ik niet zachtjes wrijven maar met stevige vuisten onder in haar rug duwen, dit helpt de spieren in haar rug te ontspannen.

 • Zorg dat je weet wat er in de vluchtkoffer zit en waar die staat.

 • Zorg dat je actuele telefoonnummers bij je hebt van verloskundige, ziekenhuis en kraamzorg.

Wat kan je beter niet doen:

 • Ga nooit met een barende vrouw in discussie. Ze kan wel eens wat kort af zijn. Bedenk voor jezelf dat ze pijn heeft en even niet weet hoe ze hier mee om moet gaan. Dus mannen incasseren 😉

 • Zorg dat je niet te veel afgeleid wordt door je telefoon, de televisie of zelfs werk, dit haalt haar ook uit de concentratie.

Download deze GRATIS E-BOOKS voor nog meer tips en inspiratie voor een krachtige bevalling. 

Hoe bevalt het anderen?

Door Francisca haar uitleg werd ik zelfverzekerder en het nam de angst voor de bevalling weg. Waardoor mijn mindset voor de bevalling veranderde en ik zelfs zin in de bevalling kreeg. Ook mijn partner straalde meer rust uit omdat hij wist wat er van hem verwacht werd.

Bekijk alle testimonials >>

Je verteld het proces rustig, stelde mij op mijn gemak, maakte mij niet angstig en gaf mij een realistisch beeld van de bevalling. Jouw nummer één advies heeft geholpen, niet verzetten tegen de wee maar erin mee gaan, na de wee kan je bijkomen. Dit advies heeft mij heel goed geholpen waardoor ik de pijn onder controle had.

Bekijk alle testimonials >>

Medische termen en alle informatie rondom de bevalling legde jij uit en al mijn vragen werden door jou beantwoord. Zo fijn! En dat allemaal op een enthousiaste manier, je merkte bij jou zoveel passie bij dit werk. En dat werkt aanstekelijk. Je gaat met zoveel meer vertrouwen je bevalling tegemoet. Je bent zo ontzettend positief en dat heb je zeker nodig tijdens je bevalling! Een echte aanrader!

Bekijk alle testimonials >>

Francisca heeft ervaring en kan vele goede praktische voorbeelden geven. Daarnaast merk je dat ze passie heeft voor haar werk. Door goede voorlichting en coaching zijn onzekerheden weggenomen en ging ik zelfverzekerd de zwangerschap in en de bevalling door.

Bekijk alle testimonials >>

Ik zag altijd enorm op tegen de bevalling. Door jouw positieve mindset voelden we ons na deze informatie zelfverzekerd en wisten we wat ons te wachten stond. Dit gaf enorm veel rust en daardoor zagen we niet meer tegen de bevalling op maar keken we er zelfs naar uit. Door jou realiseerden we ons nog meer hoe bijzonder het is om op deze manier je kind ter wereld te mogen brengen en hoe krachtig het vrouwelijke lichaam is. Ik weet nog goed dat ik vlak na mijn bevalling zei; ‘Nou dit viel me mee’. Ik had nooit verwacht dat ik dit ooit zou zeggen. Deze voorbereiding gunnen we iedereen!

Bekijk alle testimonials >>