Cursus Krachtig Bevallen

Het Krachtig Bevallen programma is speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen en hun partner. Je kunt de cursus volledig of gedeeltelijk samen met je partner volgen. Immers, deze ervaring is uniek voor jullie beide en samen vormen jullie een sterk team om uiteindelijk de bevalling te gaan beleven.

‘Bevallen is mindset’

– Francisca Falkena –

De juiste mindset en voorbereiding

Ondanks dat je de bevalling niet volledig in eigen hand hebt, ben ik ervan overtuigd dat je door de juiste mindset en een goede voorbereiding zelf kan bepalen hoe jij je bevalling beleeft. Sterker nog, doordat je er positief in staat, is de kans groter dat je bevalling positief verloopt. Daarnaast leer je hoe je om kan gaan met tegenslagen en hoe je dit kan omdraaien naar het positieve. Diverse principes uit NLP* kunnen je hierbij helpen.

*NLP is de studie van succes. Het staat voor Neuro Linguïstisch Programmering en is een methodiek voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en positieve en effectieve communicatie. NLP helpt zwangere vrouwen op een realistische manier naar hun bevalling te kijken en een positief beeld te schetsen van de situatie. De zwangerschap, de bevalling en de voorbereiding daarop zorgt voor een enorme persoonlijke groei. Deze groei neem je mee in de rest van je leven.

Alles op een rij

Inhoud platform en cursus:

Doormiddel van video’s, audio en lesmateriaal wordt je volledig geïnspireerd om jouw bevalling krachtig aan te gaan.

 • De bevalling

  • Hoe verloopt het natuurlijke bevalproces?
  • Wanneer begint mijn bevalling?
  • Wat zijn weeën en hoe ga je hiermee om?
  • Hoe maak je de keuze tussen thuis bevallen of in het ziekenhuis?
  • Wat als het een medische bevalling wordt?
  • Hoe gaat het er in het ziekenhuis aan toe?
  • Hoe ga je om met de pijn?
  • Welke pijnbestrijding is er?
 • Persoonlijke ontwikkeling

  • Inspiratie
  • Motivatie
  • Ontspanning
 • Persoonlijke ervaring

  Als gespecialiseerd verpleegkundige heb ik in de afgelopen 10 jaar honderden bevallingen meegemaakt en gecoacht. Ik neem je mee langs mijn ervaringen. Daarnaast vertel ik je mijn eigen verhaal, over mijn bevallingen, mijn ervaring als moeder en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

 • Mijn partner en ik

  • Welke rol kan jouw partner vervullen en hoe word je een sterk team?
  • Waardevolle tips voor mannen zodat ze weten wat ze kunnen verwachten en betekenen.
 • Inclusief

  • Werkboeken met oefeningen die je helpen bij een positieve mindset.
  • Een ontspannings- en motivatie audiofragment.
  • Online leeromgeving (ook beschikbaar via een app).

Waarom Krachtig Bevallen?

Complete cursus

Ik weet alles over bevallen! Dit is wat jij zegt na het volgen van het Krachtig Bevallen programma. Deze cursus zorgt ervoor dat jij alles weet over bevallen. Doormiddel van o.a. video’s, audio, werkboeken en een online community wordt jij volledig voorbereid op jouw bevalling.

Positieve mindset

De bevalling van je tweede, derde of vierde kindje zal anders verlopen dan je eerdere ervaring. Je hebt geen garantie hoe je bevalling zal verlopen. Het enige wat vast staat is dat je weer gaat bevallen. Door het Krachtig Bevallen programma leer je waar je wel invloed op kunt hebben.

Vol zelfvertrouwen

Het Krachtig Bevallen programma slaat een brug tussen de natuurlijk thuisbevalling (fysiologie) en de medische ziekenhuis bevalling (pathologie). Daarnaast geeft het programma jou de handvaten om vol zelfvertrouwen je bevalling tegemoet te gaan.

Samen voorbereiden

Samen met je partner bereiden jullie je voor op de komst van jullie kind. Een positieve mindset is daarin een van de belangrijkste speerpunten. Jij en je partner kunnen dit samen creëren. Je partner kan actief deelnemen aan het programma of instappen op een later moment.

Hoe bevalt het anderen?

Door Francisca haar uitleg werd ik zelfverzekerder en het nam de angst voor de bevalling weg. Waardoor mijn mindset voor de bevalling veranderde en ik zelfs zin in de bevalling kreeg. Ook mijn partner straalde meer rust uit omdat hij wist wat er van hem verwacht werd.

Bekijk alle testimonials >>

Je verteld het proces rustig, stelde mij op mijn gemak, maakte mij niet angstig en gaf mij een realistisch beeld van de bevalling. Jouw nummer één advies heeft geholpen, niet verzetten tegen de wee maar erin mee gaan, na de wee kan je bijkomen. Dit advies heeft mij heel goed geholpen waardoor ik de pijn onder controle had.

Bekijk alle testimonials >>

Medische termen en alle informatie rondom de bevalling legde jij uit en al mijn vragen werden door jou beantwoord. Zo fijn! En dat allemaal op een enthousiaste manier, je merkte bij jou zoveel passie bij dit werk. En dat werkt aanstekelijk. Je gaat met zoveel meer vertrouwen je bevalling tegemoet. Je bent zo ontzettend positief en dat heb je zeker nodig tijdens je bevalling! Een echte aanrader!

Bekijk alle testimonials >>

Francisca heeft ervaring en kan vele goede praktische voorbeelden geven. Daarnaast merk je dat ze passie heeft voor haar werk. Door goede voorlichting en coaching zijn onzekerheden weggenomen en ging ik zelfverzekerd de zwangerschap in en de bevalling door.

Bekijk alle testimonials >>

Ik zag altijd enorm op tegen de bevalling. Door jouw positieve mindset voelden we ons na deze informatie zelfverzekerd en wisten we wat ons te wachten stond. Dit gaf enorm veel rust en daardoor zagen we niet meer tegen de bevalling op maar keken we er zelfs naar uit. Door jou realiseerden we ons nog meer hoe bijzonder het is om op deze manier je kind ter wereld te mogen brengen en hoe krachtig het vrouwelijke lichaam is. Ik weet nog goed dat ik vlak na mijn bevalling zei; ‘Nou dit viel me mee’. Ik had nooit verwacht dat ik dit ooit zou zeggen. Deze voorbereiding gunnen we iedereen!

Bekijk alle testimonials >>